Mindanao regioną 6,4 balo požeminis smūgis supurtė trečiadienį vakare. Šis regionas sudaro beveik trečdalį visos šalies teritorijos.

Ketvirtadienį ryte vietos pareigūnai pranešė, kad patvirtintas keturių žmonių žūties faktas. Anot jų, aukų skaičius neturėtų smarkiai augti, nes Mindanao didžiuosiuose miestuose negauta pranešimų apie žuvusius žmones.

Du vaikai žuvo sugriuvus namams Datu Paglase ir Tulunane, o moteris su penkių metų sūnumi žuvo įvykus nuošliaužai Magsaisajuje.

Žemės drebėjimo epicentras buvo 14 km gylyje, o po jo buvo užfiksuoti dar mažiausiai du pakartotiniai požeminiai smūgiai, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Filipinai priklauso dideliu seisminiu aktyvumu pasižyminčiam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“, besitęsiančiam nuo Kamčiatkos per Japoniją, Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno salynus.

Pražūtingiausias pastarojo meto žemės drebėjimas įvyko balandį – regioną į šiaurę nuo sostinės Manilos supurčius 6,3 balo smūgiams sugriuvo vienas prekybos centras ir žuvo mažiausiai 11 žmonių.

1990 metais įvykęs 7,7 balo žemės drebėjimas šiaurinėje Lusono saloje nusinešė beveik 2 000 žmonių gyvybių.