Įprastus kvietinius miltus pakeičiau kokosų miltais, o cukrų – agavų sirupu, bananais ir šilauogėmis. Manau, kad tai tobula idėja tiek piknikui gamtoje, tiek šventei ar jūsų pietų dėžutei. Todėl receptu būtinai noriu pasidalinti su jumis!

Kokosų miltai – mano atradimas. Jie lengvai virškinami, ilgam suteikia sotumo jausmą, turi daug skaidulinių medžiagų ir vitaminų, be to tinka ir veganams.

Kokosų miltus galima naudoti beveik visuose patiekaluose, kuriuose naudojate ir kitus jums įprastus miltus. Be to, yra daug kokosų miltų panaudojimo galimybių, kaip, pavyzdžiui, juos berti į sausus pusryčius, kokteilius ar jogurtą. Galima naudoti net sriuboms, troškiniams ir padažams – kokosų miltai suteiks ne tik tirštumo, bet ir šiek tiek egzotiško skonio.

Pagaminti 12 keksiukų reikės:

– 2 bananų
– 2 kiaušinių
– 1/2 skardinės (200 ml) kokosų pieno
– 1/2 citrinos sulčių
– 2 šaukštai agavų sirupo (arba kito mėgstamo saldiklio)
– 4 šaukštai kokosų aliejaus
– Puodelis kokosų miltų
– 1 a.š. kepimo miltelių
– 1 a. š. druskos
– Sauja kokosų drožlių
– Sauja lukštentų kanapių sėklų
– 100 g šilauogių

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.

2. Dubenyje suplakame kiaušinius ir su šakute sutriname abu bananus. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

3. Tada įspaudžiame 1/2 citrinos sulčių, įpilame agavų sirupo, dedame kokosų aliejų (jei jis nėra skystas, galima pašildyti ant mažos ugnies, kad ištirptų) ir kokosų pieną.

4. Kitame dubenyje sudedame kokosų miltus, kepimo miltelius, druską, kokosų drožles ir lukštentas kanapių sėklas.

5. Tada šlapius ingredientus gerai sumaišome su sausais ir sudedame šilauoges. Jei masė gaunasi labai tiršta (dėl kokosų miltų) galima įpilti daugiau kokosų pieno.

6. Gautą masę vienodai paskirstome į keksiukų formeles. Kepame apie 25 – 35 min. kol keksiukai iškils ir taps purūs (mediniu pagaliuku galima patikrinti ar keksiukai iškepę).

7. Po to paliekame keksiukus atvėsti bent 10 min. Skanaus!

Daugiau Simonos receptų rasite www.geriausiadrauge.lt