Šioje Pietryčių Azijos valstybėje, turinčioje didžiausią pasaulyje musulmonų daugumą, paskelbta aukšto lygio parengtis, artėjant prezidento Joko Widodo prisaikdinimui antrai kadencijai. Per sekmadienį numatytą ceremoniją sostinėje Džakartoje turėtų būti dislokuota apie 27 tūkst. karių.

Ruošiantis J. Widodo inauguracijai, valdžios institucijos uždraudė rengti masines demonstracijas, būgštaudamos, kad tokiomis akcijomis gali būti pasinaudota kaip priedanga išpuoliui įvykdyti, pareiškė Valstybinės žvalgybos agentūros atstovas Wawanas Purwanto.

Praėjusią savaitę du kovotojai subadė į Vakarų Javą oficialaus vizito atvykusį saugumo ministrą Wiranto, kuris kaip ir daugelis indoneziečių turi vieną vardą.

Dėl gilių pilvo žaizdų 72 metų buvęs generolas buvo skubiai sraigtasparniu nuskraidintas į Džakartą, kur jam buvo suteikta pirmoji pagalba. Šiuo metu ministras gydomas ligoninėje.

Po šios atakos buvo sulaikyti 27 įtariami ekstremistai, sakė nacionalinės policijos atstovas Dedi Prasetyo.

Pasak jo, pareigūnai per reidą taip pat konfiskavo aštrių ginklų, sprogstamųjų medžiagų ir chemikalų.

Areštai buvo įvykdyti keliose 260 mln. gyventojų turinčio salyno dalyse, įskaitant Balį, kur buvo sulaikyti tėvas ir sūnus, kaip įtariama, planavę surengti išpuolių šioje kurortinėje saloje.

Savaitgalį šimtai artimųjų netekusių ir gyvų išlikusių žmonių minėjo 17-ąsias sprogdinimų Balyje metines. Tai buvo daugiausia gyvybių pareikalavęs teroro išpuolis Indonezijos istorijoje; žuvo per 200 žmonių.

Netrukus po to, kai buvo užpultas Wiranto, buvo areštuota sutuoktinių pora. Vėliau buvo nustatyta, kad ji priklausė ekstremistų tinklui „Jamaah Ansharut Daulah“ (JAD). Ši grupuotė atsakinga už pernai įvykdytas mirtininkų atakas prieš bažnyčias Surabajoje, pareikalavusias dešimčių žmonių gyvybių.