„Šiuo metu gimsta nacionalinio susitarimo dėl švietimo iniciatyva, kurioje Prezidentūrai teks pasakyti savo svarų žodį, kadangi matau, kad šito susitarimo tolesnio brandinimo etape kyla tam tikrų problemų ir galbūt partijų tam tikro nesusikalbėjimo. Mes esame ne kartą tai sakę ir galiu tai dar kartą pakartoti, kad jeigu procesas užstrigs, Prezidentūra yra pasirengusi suteikti savo kaip moderatoriaus paslaugas, kad šitas svarbus visai šaliai dokumentas būtų parengtas iki galo ir patvirtintas“, – pabrėžė prezidentas G. Nausėda.

Pasak prezidento, vyriausiąja patarėja švietimo ir kultūros klausimais skirti Sonatą Šulcę apsispręsta pamačius jos gerą darbą Prezidentūroje. Šios srities patarėjų grupė esą jau suformuota ir ja bus remiamasi taip pat ir stebint partijų pasirengimą pasirašyti nacionalinį susitarimą švietimo klausimais.

„Švietimo, kultūros ir sporto grupė jau pats pavadinimas yra toks kompleksiškas, kuris kartu suponuoja ir didelius reikalavimus kandidatui, kuris užims grupės vadovo vietą. Mes žvalgėmės tikrai tarp daug kandidatų ir, kaip dažnai atsitinka, besižvalgydami kažkur toli pražiūrėjome, kad šalia savęs turime puikų kandidatą grupės vadovo pareigoms užimti.

Man ta mintis kilo visiškai spontaniškai, kuomet aš įsitikinau Sonatos Šulcės gebėjimais ir tikrai didžiuliu darbštumu ir gabumais, kurie atsiskleidė per pirmuosius du mūsų bendro darbo mėnesius. Ir tada staiga pagalvojau: o kodėl ne šitas žmogus turėtų tapti grupės vadovu? Kodėl kažkas kitas. Todėl pasiūliau jai užimti grupės vadovės vietą“, – sakė. G. Nausėda.

Pasak jo, be grupės vadovės švietimo klausimais, patars dar du grupės patarėjai. Kiti du bus atsakingi už kultūros temą.