„Šiandien ryte jėgos struktūrų atstovai atėjo atlikti kratų pas Poliną Greisman ir Viktoriją Raich. Polina ryšio neužmezga, o Viktoriją veža į Tyrimų komitetą apklausti. Polina Greisman jau beveik dveji metai nebedirba štabe“, – per programėlę „Telegram“ pranešė štabas.

Antradienį taip pat buvo atliktos kratos P. Greisman buvusio vyro, politologo Fiodoro Krašeninikovo bute. Apie tai jis pranešė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiandien ryte pas mane atėjo Tyrimų komiteto darbuotojai atlikti kratos FBK (A. Navalno įkurto „Kovos su korupcija fondo“) byloje. Formaliai jokių pretenzijų man nėra, kalbama apie mano buvusią žmoną. Nors aš paaiškinau darbuotojams situaciją ir parodžiau pažymą apie skyrybas, krata buvo atlikta... Paimtas [kompiuteris] „iMac“. Kita technika ir pinigai nepaimti. Šiandien aš turiu prisistatyti į Tyrimų komitetą kaip liudytojas“, – parašė F. Krašeninikovas.

Naujienų agentūra „Interfax“ kol kas negavo Tyrimų komiteto ir Vidaus reikalų ministerijos regioninių valdybų komentarų.

Tuo metu A. Navalno komanda Čeliabinske per „Telegram“ pranešė, kad kratos atliekamos pas štabo vaizdo operatorių.

„Mūsų vaizdo klipų kūrėjo Jurijaus Prudnikovo rytas prasidėjo nuo kratos jo bute“, – rašė jo kolegos.

Tyrimų komiteto regiono valdybos vadovo vyresnysis padėjėjas Vladimiras Šiškovas savo ruožtu agentūrai „Interfax“ sakė, kad neturi informacijos apie kratas.

Rugsėjo mėnesį Jekaterinburge buvo atliktos kratos A. Navalno štabo koordinatoriaus Jurijaus Kuzmino, štabo darbuotojo Viktoro Raspopovo butuose ir organizacijos biure.