Nors prieš „Levski“ stadione vykusias rungtynes Anglijos futbolininkai keletą kartų kreipėsi į šeimininkų sirgalius prašydami susilaikyti nuo rasistinių išpuolių, tai nepadėjo.

Sofijoje vykusios rungtynės buvo sustabdytos net du kartus. Abu juos – pirmajame kėlinyje.

Priežastis – rasizmas. Bulgarų futbolo fanai švilpė ir bliovė kiekvieną kartą, kai prie kamuolio prisiliesdavo „Manchester City“ saugas Raheemas Sterlingas, ūbaujama būdavo ir tais atvejais, kai įvykių epicentre atsidurdavo arba prie fanų tribūnos priartėdavo „Aston Villa“ gynėjas Tyrone'as Mingsas.

Ilganiui fanai baubimu provokuoti pradėjo visus Anglijai atstovavusius juodaodžius futbolininkus, kai kurie sirgaliai tribūnoje demonstravo nacistinius gestus.

28 min. neiškentęs provokacijų į komandos kapitoną Harry Kane'ą kreipėsi T. Mingsas – H. Kane'as iš karto apeliavo į mačui teisėjavusį kroatą Ivaną Bebeką, kuris mačą sustabdė.

Po penkių minučių rungtynės buvo pratęstos, bet, baubimui ir švilpimui pasikartojus, anglų treneris Garethas Southgate'as vėl kreipėsi į arbitrą ir šis susitikimą dar sykį sustabdė 43-ąją minutę.

Stadiono diktorius fanams pagrasino tvirtindamas, kad provokacijoms nesiliovus rungtynės apskritai bus nutrauktos.

Pertraukos metu į incidentus provokavusius fanus asmeniškai kreipėsi Bulgarijos rinktinės kapitonas Ivelinas Popovas.

Dėl šio poelgio 26-erių bulgaras socialiniuose tinkluose sulaukė daugybės palaikymo. „Šaunuolis. Taip ir turi elgtis šeimininkų komandos žadėjas. Sunku suvokti, kai kažkas galvoja, jog yra geresnis už kitą tik dėl odos spalvos“, – rašė Anglijos futbolo legenda Gary Linekeris.

„Aš pats nemačiau šio įvykio, bet man papasakojo apie bulgarų kapitono poelgį. Atsistoti vienam prieš tokią minią reikia daug ryžto ir drąsos, tokie poelgiai negali likti nepaminėti“, – pažymėjo ir anglų puolėjas, pats šiose rungtynėse žaidęs ir jų atmosferą pajutęs Marcusas Rashfordas.

Varžovus provokavusi fanų grupė buvo paprašyta palikti stadioną, o po pertraukos rungtynės vyko be didesnių incidentų, tačiau Anglijos futbolo asociacijos (FA) atstovai liko nusivylę dėl įvykių Bulgarijoje.

FA viešai paskelbė išsiųsianti skundą Europos futbolo federacijų asociacijai (UEFA), kuriame bus prašoma išsamiai ištirti įvykius aikštėje.

Savo ruožtu, atsakymą bulgarų ultroms pateikė ir į Bulgariją atvykę anglų fanai, „Levski“ stadione skandavę: „Prakeikti rasistai. Jūs patys žinote, kas jūs esate, mes taip pat žinome, kas jūs tokie.“

„Kas pasiuntė kamuolį į rasistų vartus? Raheemas fu...ing Sterlingas!“

Atrankos A grupėje Anglija su 15 taškų po 6 rungtynių užima 1-ąją vietą. Čekija su 12 taškų yra antroje pozicijoje, o trečiąją su 11 taškų užima Kosovas.

Kadaise pajėgi Bulgarijos rinktinė su 3 taškais po 7 rungtynių yra paskutinė, 5-a.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)