Į Eurolygos vardinį kvietimą pretendavę Serbijos vicečempionai vasarą nemažai investavo į ekipos sudėtį, prisiviliodami ne tik A. Parachovskį, bet ir Panevėžio „Lietkabelyje“ anksčiau žaidusį latvį Žanį Peinerį, Eurolygos taip pat ragavusį serbą Nemanją Gordičių, pajėgius amerikiečius Rashawną Thomasą ir Corey Waldeną.

Bet vieno iš praėjusio sezono atradimų J. Landale'o „Partizan“ neišlaikė, nors 23-ejų vidurio puolėjo sutartis turėjo galioti dar metus.

„Žalgiris“ už neskelbiamą sumą išpirko kontraktą, tačiau sandoris neapsiėjo be triukšmo, kurį sukėlė „Partizan“ prezidentas Ostoja Mijailovičius.

Apie J. Landale'o susitarimą su Kauno ekipa paskelbta dar sezonui nefinišavus – gegužės pabaigoje. Pats australas tuo metu buvo išvykęs į JAV – esą gydytis traumos – ir nebepadėjo „Partizan“ Serbijos pirmenybių finalo serijoje.

„Landale'as yra šimtu procentų „Partizan“ žaidėjas. Mes jam davėme leidimą septynioms dienoms grįžti į JAV susitvarkyti traumos reikalų, bet staiga pasirodė naujienos, kad jis tapo „Žalgirio“ krepšininku. Jį netgi oficialiai pristatė pati „Žalgirio“ komanda. Bet ar jis pereis į „Žalgirį“, ar į kitą klubą, mes dar pažiūrėsime“, – tuomet savo šalies žiniasklaidai kalbėjo Belgrado ekipos vadovas.

Vėliau mėnesiui stojo tyla, į Krepšinis.lt užklausas O. Mijailovičius neatsakydavo, kol galiausiai pats „Partizan“ patvirtino J. Landale'o išvykimą.

Ieškoti kitų durų į Eurolygą serbai jau mėgina perrikiuotomis gretomis ir į praeitį žvalgosi nenoriai.

O ir dabartis jiems – nemažai žadanti. Iki praėjusio savaitgalio Adrijos lygos rungtynių su Koperio „Primorska“ iš Slovėnijos (56:68) Belgrado klubas žygiavo be pralaimėjimų, įskaitant dvi pergales Europos taurės turnyre prieš Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) ir Bursos „Tofaš“ (Turkija).

Vis dėlto ekipos vairininkas iš Italijos Andrea Trinchieri iš laimės netirpsta.

„Spalis nėra tas mėnuo, kai gali būti dėl kažko laimingas. Tai – komandos konstravimo ir sunkaus darbo metas. Ir tikrai pakankamai sudėtingas metas. Galima sakyti, kad kelyje esame jau 25 dienas. Kad ir šiandien – išvykome devintą ryto, tik nusileidę Vilniuje pasukome tiesiai į areną treniruotis. Toks grafikas, ir turime į jį atsižvelgti“, – sakė 51-erių specialistas, Serbijoje dirbantis antrą sezoną.

Antradienį ginti B grupės lyderių poziciją „Partizan“ bandys Vilniaus „Ryto“ tvirtovėje, o prieš dvikovą svečių vairininkas davė interviu Lietuvos žiniasklaidai.

– Kurios „Ryto“ rungtynės Europos taurės turnyre jums buvo iškalbingesnės: pergalė prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ ar pralaimėjimas „Limoges“? – Krepšinis.lt paklausė A. Trinchieri

– Kiekvienas mačas suteikia informacijos. Labai gerbiu Lietuvos krepšinį ir trenerį Dainių Adomaitį. „Rytas“ turi labai aiškų žaidimo modelį. Jie mėgsta bėgti, žaidžia energingai. Jeigu leisi jiems tai daryti, aikštė ginantis taps milžiniška, ir bus labai sunku visur suspėti ir sustabdyti varžovus.

Ypač namuose „Rytas“ žaidžia nuostabiai energingą krepšinį, ir „Lokomotiv“ tai patyrė savo kailiu, ypač antrame kėlinyje. Taigi, turėsime žaisti išmintingai, susikaupę, nepamiršdami, ką galime daryti ir ko geriau vengti.

– Kiek rimta R. Thomaso trauma?

– Jis neatvyko su mumis, bet trauma – smulki. Tiesiog vengėme rizikos ir norėjome, kad jis ramiai pasveiktų ir būtų visiškai pasiruošęs ilgam likusiam sezonui.

– Ar esate patenkintas A. Parachovskio sportine forma?

– Hm, ji turėtų būti geresnė. Bet tai – normalu. Atvykus į naują komandą, pirmiausia reikia įgauti gerą sportinę formą, o 130 kg sveriančiam aukštaūgiui tai – sudėtingiau nei, tarkime, įžaidėjui. Artiomas sužaidė keletą gerų rungtynių, pavyzdžiui, su Bursos „Tofaš“, bet tada visa komanda pasirodė prastai. Negali pasakyti, kad jam sekėsi blogiau nei kitiems, tačiau tikimės iš jo daugiau, tikimės šaunių rungtynių antradienį.

– Kokį vaidmenį esate numatęs A. Parachovskiui „Partizan“ ekipoje?

– Vidurio puolėjo – negi norite, kad jis rungtyniautų įžaidėju? (juokiasi – Krepšinis.lt) Artiomas darys tai, ką daro aukštaūgiai: išnaudos ūgį, gins baudos aikštelę, „centruos“, rinks taškus iš po krepšio, statys užtvaras. Darys viską, ką „Wikipedia“ rašo apie vidurio puolėjo poziciją.

– Praėjusiame sezone tuo užsiėmė J. Landale'as, kurio perėjimas į „Žalgirį“ sulaukė ne itin palankių „Partizan“ vadovų atsiliepimų. Ar tikrai tikėjotės išlaikyti australą Belgrade?

– Kodėl turėčiau apie jį kalbėti? Juk su „Žalgiriu“ mes nežaisime. Kitas klausimas.

– Žiniasklaidoje buvo pranešimų, kad rimtai pretendavote į Latvijos rinktinės stratego postą, kol į derybas neįsikišo ir jų nesustabdė „Partizan“ klubas. Kiek arti buvote šių pareigų?

– Turėtumėte rašyti futbolo temomis – ten aptarinėti visokius gandus labiau įprasta nei krepšinyje (šypsosi – Krepšinis.lt). Na, dabar Latvija turi puikų trenerį (juo galiausiai paskirtas Robertas Štelmaheris – Krepšinis.lt). O aš treniruoju „Partizan“.

– Jus domintų galimybė vėl dirbti kurioje nors nacionalinėje ekipoje?

– Hm... Nežinau, dabar tai nėra aktualu.

– Jūsų nuomone, ar dabar turite kokių nors privalumų prieš D. Adomaitį dėl to, jog šis vasarą daugiausiai laiko skyrė ne klubo, o Lietuvos rinktinės reikalams?

– Patikėkite, ilgame mūsų sezone, kuriame yra šitiek rungtynių ir kelionių, kartais išeina net į naudą, jei treneris prisijungia vėliau. Tai leidžia komandai pačiai sulipti į krūvą – visai kas kita, kai šalia yra treneris, visai kitas spaudimas.

Nematau jokių problemų, jei treneris vadovauja dar ir rinktinei. Sakyčiau, tai labiau pranašumas, o ne trūkumas, jei tik turi gerus asistentus – o manau, „Ryte“ tokie ir dirba.

– Kadangi jau minėjote futbolo temas – pirmadienio vakarą Serbijos rinktinė Vilniuje susitinka su lietuviais. Ką atsakytumėte, jei jūsų ekipos serbai paprašytų leidimo nueiti į stadioną ir pasižiūrėti mačą gyvai?

– Abejoju, ar jie yra pakankamai drąsūs, kad kreiptųsi į mane tokiu prašymu... (šypsosi – Krepšinis.lt) Sirgsime už Serbiją iš „Siemens“ arenos, negalime sau leisti kažkur eiti. Priešakyje – svarbios rungtynės, ir verčiau jau sutelkime visą dėmesį į jas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)