Fotomenininko iš Kauno darbai apibūdinami kaip drąsūs, subtiliai provokuojantys, grakščiai balansuojantys ant ribos, ties kuria į vieną visumą susilieja menas ir seksualumas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Įvairias autoriaus fotografijų parodas lankytojai gali pamatyti ne vien Lietuvos, bet ir užsienio ekspozicijų salėse. Vis dėlto „Matymai“ – unikali paroda, kadangi ji – pirmoji, kurią A. Barzdžius skyrė akto fotografijos žanrui.

„Žmogaus, o tuo labiau – moters, kūnas jau savaime yra Dievo, o tai reiškia – ir meno kūrinys. Negražių žmonių nėra – viskas priklauso tik nuo to, ar tą grožį pavyksta atskleisti. Kartais tai pasiseka lengvai ir iškart, kartais – labai sunkiai, o būna, kad nepavyksta apskritai. Tačiau kuomet pavyksta – kodėl gi nepasidalinti tuo grožiu su kitais?“ – akto fotografijos žanrą pristato Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos spaudos fotografų klubo narys.

Parodoje autorius kviečia pamatyti stulbinantį moters kūno grožį, kurio paslaptingumas yra toks stebuklingas, jog gali skleistis ir savo unikalią istoriją papasakoti tiek atokiame gamtos kampelyje, tiek judriame prospekte.

Susipažinti su šia paroda bus galima iki spalio 31 d.

Alytaus kultūros ir komunikacijos centre taip pat atidarytos dar dvi parodos: Panevėžio tarptautinės fotografijos bienalės dalyvių fotografijų paroda „Žmogus ir miestas 2019“ bei XVIII Lietuvos nacionalinio spaudos fotografijos konkurso dalyvių paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2019“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)