Mančesterio policijos viršininko padėjėjas Russas Jacksonas nurodė, kad 40-metis vyras šiuo metu apklausiamas „dėl įtarimų įvykdžius, rengus ir kursčius teroro aktą“.

Pasak R. Jacksono, dideliu peiliu ginkluotas vyras „badė ir puldinėjo žmones“ prekybos centre „Arndale“.

Ataka Mančesteryje įvyko praėjus dvejiems metams po to, kai per popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncertą islamistų mirtininko surengtą sprogdinimą žuvo 22 žmonės.

„Tas vyras puldinėjo aplink jį buvusius žmones, ir, kaip suprantame, jis sužeidė penkis žmones“, – sakė R. Jacksonas per spaudos konferenciją.

„Nors sužalojimai baisūs, mums buvo pranešta, kad, laimei, pavojaus gyvybėms jie nekelia“, – pridūrė jis.

Įtariamasis buvo sulaikytas per penkias minutes nuo atakos, kuri įvyko kiek po 11 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, pradžios. Iš pradžių jis buvo sulaikytas dėl užpuolimo, bet vėliau kaltinimai buvo pakeisti į rengimąsi ir kurstymą įvykdyti teroro aktą.

„Nežinome motyvų įvykdyti šią siaubingą ataką. Ji atrodo atsitiktinė, tikrai yra brutali ir, žinoma, itin išgąsdino visus, kurie tapo jos liudininkais“, – sakė R. Jacksonas.

Pareigūno teigimu, užpuolikas tikriausiai veikė vienas, o didesnės grėsmės šiuo metu nėra.

Internete išplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip vienas policininkas sulaiko įtariamąjį ant žemės, o kitas pareigūnas laiko į jį nukreipęs elektros šoko prietaisą „Taser“.

Dar vienoje nuotraukoje, pasirodžiusioje socialiniuose tinkluose, matoma, kaip po prekybos centro evakuacijos paramedikai vienoje kavinėje už širmų teikia pagalbą sužeistiesiems.

JK premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) socialiniame tinkle „Twitter“ sakė, kad jį „sukrėtė incidentas Mančesteryje, ir mano mintys su visais, kurie buvo sužeisti ir paveikti“.