Kai jums skamba –„Corvette“ greitosios pagalbos automobilis? O „Nissan GT-R“ greitosios pagalbos automobilis? Ir mes neišsigalvojame.

Dubajaus greitosios pagalbos paslaugų korporacija neseniai išsirinko du naujus itin greitus automobilius. Nors juose ir labai mažai vietos, jie gali pažadėti itin operatyvią pagalbą.

Akivaizdu, kad šių automobilių misija tikrai ne ligonių transportavimas į ligoninę. Kaip teigia vietos pareigūnai, šie du automobiliai – itin mobili pirmoji pagalba, kurios tikslas pas į rimtą bėdą patekusius pacientus nuvykti nuo keturių iki aštuonių minučių greičiau, nei galėtų tradicinis greitosios pagalbos automobilis. Bent jau to norėtų pareigūnai. Tikimasi, kad šie automobiliai patruliuos turistų gausiai lankomose vietose ir budės tam tikruose sporto renginiuose.

Kaip ir policijai priklausantys superautomobiliai, šios greitosios pagalbos mašinos taip pat pirmiausia sumani viešųjų ryšių akcija. Nepaisant to, ne veltui sakoma, kad kartais gelbėjant gyvybę svarbi kiekviena minutė ar net sekundė. Taigi, jeigu „Corvette“ ar GT-R gali pas širdies smūgio ištiktą pacientą nuvykti greičiau nei tradicinė greitosios pagalbos mašina, tai gali būti gyvybės ir mirties klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)