Siunta buvo skirta 35-erių lietuviui Mariui Supeliui. Nors incidentas įvyko dar 2014 metais, lietuvis tik dabar išgirdo skaudų teismo nuosprendį.

Prancūzijos pasienyje krovinys buvo praleistas, tačiau vairuotojas žinojo, kad Anglijoje jis bus sulaikytas ir teks aiškintis jau ne pasienio, bet policijos pareigūnams.

Dar kartą patikrinus, buvo surasta net keletas nelegalių ginklų ir daugybė įvairių šovinių. Tą patį vakarą policijos pareigūnai įsiveržė į lietuvio namus.

Tuomet M. Supelis bandė sprukti „Ford Galaxy“ automobiliu, tačiau buvo sustabdytas ir sulaikytas. Jam pateikti kaltinimai dėl neteisėto nelegalių ginklų laikymo ir platinimo.

Maža to, namuose policija aptiko daugiau nei 100 pakelių B klasės narkotikų, kurių vertė būtų apie 1070 svarų. Jie visi buvo cigarečių pakeliuose, o jie buvo paslėpti už paveikslų, kabančių ant sienos. Taip pat rasta dar 600 svarų grynais, talpos su degalais, du svaiginamieji ginklai, pipirinės purškiamosios dujos, šovinių ir kanapių.

Patikrinus rastas dėžes su šoviniais pasitvirtino faktas, kad jie skirti krovinyje turėjusiems atvažiuoti ginklams. Ant įkalčių buvo rasti M. Supelio pirštų atspaudai.

Apklausiamas policijos lietuvis, žinoma, neigė bet kokias sąsajas su šaunamųjų ginklų gabenimu iš Lietuvos. Pasak kaltinamojo, esą prieš kelias savaites jis susipažino su vyru, kuris paprašė leidimo, kad į jo namus būtų atvežtas siuntinys, kol minėtasis vyras jį pasiims. Esą ir visi narkotikai bei kiti nelegalūs dalykai jo namuose – taip pat draugo. Žinoma, tokie parodymai policijos pareigūnų neįtikino.

Lietuvis neigė esąs narkotikų prekeivis. Jis tvirtino, kad dirba fabrike, kur tvarko bulves ir obuolius. Pasak jo, jam priklausė tik purškiamosios dujos ir apsvaiginantys ginklai, nes Visbičo mieste pavojinga.

M. Supelis teisme turėjo pasirodyti 2015-ųjų gegužės mėn., tačiau likus kelioms dienoms jis su dukra ir sugyventine išvyko iš Jungtinės Karalystės. 2016-ųjų vasarį paskelbta tarptautinė lietuvio paieška su leidimu sulaikyti jį bet kurioje šalyje. Ir tik 2018-ųjų balandį lietuvis buvo sulaikytas Ispanijoje, Valensijos mieste. Po 11 dienų jis pargabentas atgal į Jungtinę Karalystę.

Apklausoje jis pasakojo, kad iš Jungtinės Karalystės išvyko todėl, kad susirgo jo motina. Tačiau tokie lietuvio pasakojimai nebuvo patvirtinti.

Šių metų rugpjūtį jis buvo apkaltintas ir bausmės vykdymo vengimu, nepamirštant ir ankstesnių jam pateiktų kaltinimų.

Spalio 9 d., praėjus bene 5 metams po nusikaltimų, jis pagaliau išgirdo teismo sprendimą. Lietuvis kalėjime praleis 14 metų.