Seniai žinomas faktas, kad automobilis „Challenger SRT Hellcat“ yra vienas galingiausių ir sunkiausiai pažabojamos dvasios automobilių pasaulyje. Šiuo atveju „Dodge“ gerbėjai greičiausiai pasakytų, kad jis paprasčiausiai per galingas važiuoklės dinamometro testams. Tiesa ta, kad incidentą greičiausiai lėmė ne kas kita, o įrangos defektai.

Galios testo metu vienas iš lynų, pritvirtintų prie automobilio galo, trūko pusiau. Tą akimirką automobilis kiek pasidavė į priekį ir į besisukančių volelių šoną. Panašu, kad buvo aktyvuoti stabdžiai, kurie iš pradžių įkaito iki raudonumo, pradėjo lakstyti žiežirbos, o galiausiai pasirodė liepsnos. Laimei, garažo, kur ir vyko eksperimentas, personalas skubiai ėmėsi reikiamų priemonių ir liepsnas gesintuvu numaldė.

Kol kas neaišku, ar „Hellcat“ per incidentą rimčiau nukentėjo.

Internete galima rasti labai daug vaizdo įrašų, kas gali nutikti per testus ant važiuoklės dinamometro, juos tikrai smagu žiūrėti. Tai, ką patyrė „Hellcat“, iš dalies primena, kas 2010 metais nutiko „Mitsubishi Lancer Evolution“ per bandymą Puerto Rike.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)