Tikisi, kad taps naujos partijos lyderiu

Jų teigimu, procesas juda į priekį. V. Kamblevičius priminė nuo ko kilo mintis kurti naują partiją.

„Kadangi buvo daug aštrių kalbų mūsų lyderio vardu, todėl buvo nuspręsta, kad Remigijus negali būti naujos partijos vedliu, aš atsisakiau, todėl buvo nuspręsta ieškoti naujo vedlio iš šalies. Buvo visokių pamąstymų, nenoriu minėti pavardžių, tačiau buvo apsistota, kad reikėtų eiti su gerbiamo A. Juozaičio judėjimu“, – spaudos konferencijoje sakė V. Kamblevičius.

Jis teigė, kad iki šiol nesupranta, kodėl susitikime su A. Juozaičiu nedalyvavo „tvarkiečių“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Buvo nutarta, kadangi jau buvo apsispręsta, kad su A. Juozaičiu galime su savo komanda pavažinėti po partijos skyrius ir pažiūrėti, kaip jie žiūri į A. Juozaitį“, – sakė V. Kamblevičius.

Jis teigė, kad buvo labai patenkintas, kad dauguma pritaria A. Juozaičio vadovavimui naujai partijai.

Tačiau galutinis sprendimas, kaip ir buvo sakyta anksčiau, bus priimtas tik gruodį.

V. Kamblevičius teigė, kad stipriai tikisi, kad būtent A. Juozaitis taps naujos partijos lyderiu. V. Kamblevičius patvirtino, kad naujoje politinė jėgoje nušalintas prezidentas Rolandas Paksas nedalyvaus.

Gera žinia Lietuvai

A. Juozaitis spaudos konferencijoje pabrėžė, kad jo judėjimas „Lietuva yra čia“ yra prezidentinės kampanijos tęsinys.

„Mes nešame gerą žinią Lietuvai, tai prezidentės kampanijos tęsinys“, – spaudos konferencijoje sakė A. Juozaitis.

„Lietuva čia yra virtusi kaip vėliava“, – spaudos konferencijoje sakė A. Juozaitis. Jis priminė savo prezidentinės kampanijos „4 bokštus“, ant kurių ir buvo pastatyta visa programa. Tai kalba, šeima, švietimas ir teisingumas.

„Gera žinia dėl to, kad tai nebuvo kaprizas, kaip bandė, kas įsivaizduoti. Pats kandidatavimas, žinant, kad žiniasklaida nėra mano pusėje (…). Tai yra idėjų pristatymas ir gynimas, jos turi labai didelę paramą. Dar viena gera žinia, kad mes vykdėme tai nieko nešmeiždami“, – tikino politikas.

Jis paaiškino, kodėl suplanavo susitikimą su frakcija „Lietuvos gėrovė“.

„Ji neapsikentusi skilo, palikdama vieną pirmininką, jie visi atėjo į tą naują frakciją. Kažkas įvyko, man tai buvo labai įdomu. Mes žiūrėjome į programą „Tvarkos ir teisingumo“, su kuria ji ėjo į rinkimus, praktiškai iš keliolikos tezių, mums viskas tinka“, – apie bendrus taškus spaudos konferencijoje kalbėjo A. Juozaitis.

„Kai atėjo tas siūlymas susitikti, o mes jau turėjome bazę, tai nebuvo manęs kvietimas, kad ateičiau vadovauti, tai juokingai skamba, turi suvažiavimas nuspręs. Mes labai rimtai susitikę pasižiūrėjome į programas, ir pasakėme, kad galime sumušti rankomis, jei atsilieps pačios partijos struktūra“, – teigė politikas.

Jis teigė, kad jau turi apie tūkstantį anketų žmonių, kurie nori jungtis prie naujo politinio darinio.

„Mes einame labai sparčiai į priekį, esu optimistas, pasiseks“, – teigė A. Juozaitis.

Po konfliktų tarp Seime dirbančių „tvarkiečių“, nesutarimai nenutyla ir toliau. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis pareiškė, kad naujos partijos vadovo titulas pažadėtas Arvydui Juozaičiui yra „cinizmo ir nihilizmo viršūnė“.

R. Žemaitaičio pyktis

V. Kamblevičius sakė, kad jaučia „tvarkiečių“ lyderio R. Žemaitaitis klastą.

„Aš jaučiu čia R. Žemaitaičio klastą, jis nenorėjo kad A. Juozaičio kaip pirmininko, jis turbūt turi Napoleono sindromą, visur nori būti pirmas“, – kalbėjo Seimo narys V. Kamblevičius.

Jo teigimu, viešojoje erdvėje išsakomi R. Žemaitaičio teiginiai nėra teisingi, nes bendra „tvarkiečių“ valdyba nusprendė bendrauti su A. Juozaičiu.

„Remigijus sakė, kad viską sutvarkys, bet aš jau perpratęs jį, sakiau jam, kad jis visą laiką meluoja, todėl ir buvo sukurta komisija bendravimui su galimais lyderiais“, – spaudos konferencijoje sakė V. Kamblevičius.

Raudonos linijos

Konferencijoje dalyvavo ir buvęs Seimo narys Saulius Lapėnas. Jis kartu su A. Juozaičiu dirba prie sambūrio „Lietuva yra čia“ plėtros. Jis teigė, kad naujos politinės jėgos programa paaiškės tik po partijos suvažiavimo.

„Neabejotinai, priklausomai nuo to, kas ateis į šitą santalką, kas susirinks į suvažiavimą gruodžio 14 dieną, priklausys ir šios programos galutinė redakcija“, – apie naujos politinės jėgos prioritetus kalbėjo A. Juozaičio bendražygis.

Jis teigė, kad „Lietuva yra čia“ turi kertinius punktus, dėl kurių judėjimas nelinkęs trauktis.

„Tai lyg raudonos linijos, kurių negalime peržengti“, – sakė S. Lapėnas.

Jis konferencijoje įgarsino kelis punktų, kurie „Lietuva yra čia“ yra esminiai. Tai miškų, vandenų, žemės ir jos gelmių ekosistemos išsaugojimas ateities kartoms, palaipsniui bus siekiama mažinti Lietuvos įsiskolinimą, prisiimamus finansinius įsipareigojimus, bei rizikas, nepakraunant skolomis dabartinio jaunimo ir ateities kartų.

Taip pat stiprins Konstitucijoje nurodytas tautinės valstybės nuostatas: kovos už Lietuvos buvimą Europos tėvynių sąjungoje, stabdys imigraciją, kuri kenks ar kels grėsmę Lietuvos nacionaliniams interesams.

Bus stiprinamas šalies gynybinis potencialas, tačiau neviršijant 2 proc. BVP.

Bus stabdomas ir Lietuvos darbingų piliečių socialinis dempingas, įsileidžiant pigią darbo jėgą iš kitų šalių.

Saulius Lapėnas

Planuojama užtikrinti smulkaus ir vidutinio verslo, mažų ūkių plėtrai preferencines sąlygas, ribojant korporacinių ir monopolinių struktūrų įgeidžius diktuoti savo sąlygas.

Pasisakoma už valstybinio taupomojo ir investicinio banko steigimą. O NPD turi priartėti prie MMA. PVM mokėtojų registravimo ribą norima padidinti nuo dabartinių 45 tūkst. eurų iki 85 tūkst. eurų metinės apyvartos. Tikimasi laipsniško PVM mažinimo iki nulinio tarifo pirmo būtinumo prekėms.

„Lietuvos gerovės“ frakcijos narys Juozas Imbrasas tvirtino, kad tai, kad abiejų politinių jėgų programinės nuostatos sutampa, palengvina visą procesą.

„Ar atsirastų kas Lietuvoje, kuris išgirdęs dalį punktų, nesutiktų su jais? Aš abejoju“, – spaudos konferencijoje gyrė J. Imbrasas.

Jis vylėsi, kad naujas politinis darinys nedarys tokių klaidų, kurias dabar daro valdantieji – nepriima politinėje programoje pažadėtų punktų.

„Kuriame naują politinę jėgą, nei čia bus prisijungimo, susijungimo. Visi laisvi, išėję iš kitų partijų, eisim laisvi, įstosim į naują politinį darinį. Turiu daug vilties, nes dėmesys į šią pusę yra labai didelis, ne tik piliečių, bet ir žymių politikų“, – kalbėjo Seimo narys.

Savo pasisakymo pabaigoje Seimo narys citavo dainininko Edmundo Kučinsko dainą apie grįžimą atgal į Lietuvą, kuri parlamentarą kartais sugraudina.

DELFI primena, kad subyrėjus „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai Seime, nesutarimą skubėta spręsti planu kurti naują politinę jėgą. Nors dar iki galo dėl naujos partijos pavadinimo nėra sutarta, tačiau jis galėtų būti "Santalka "Lietuva yra čia".