Mažojo vėžlio skrandyje rasta įvairiausių plastikų, kuriais jis galėjo užspringti.

„Radome baliono gabalėlį. Buvo ir vyniojamojo popieriaus", – pasakojo Pietų Floridos „Sun Sentinel" jūrų vėžlių reabilitacijos koordinatorius Whitney Crowderis, dirbantis „Gumbo Limbo“ gamtos centre.

„Šiuo metu kaip yra tas sezonas, kai silpni, mažyčiai vėžliai išmetami į pakrantę, kurs reikia mūsų pagalbos“, – „Facebook“ įraše rašė „Gumbo Limbo“ gamtos centro darbuotojai. „Deja, ne kiekvienas gyvūnas išgyvena.
100 proc. mūsų gyvūnų, kurie neišgyveno, žarnyne turėjo plastiko." Jie rašė, kad plastikas užkemša gyvūno virškinamąjį traktą.

„Deja, tai nėra pateisinama“, – „Live Science“ pasakojo Welchas. „Aš ką tik buvau ten, kur mokslininkai skrodė dar vieną vėžliuką, kuriame rado plastiko. Tai mes matome kiekvieną dieną."

Vėžliukas, kurio pilve rasta plastiko (Boca Raton, Gumbo Limbo gamtos centras)

Neapsaugoti vėžliai jaunkliai pirmaisiais gyvenimo metais jūros gėrybėse randa maisto. Ir, deja, be mažų krevečių ir kitų vėžiagyvių, kuriuos vėžliai randa valgyti, jie taip pat randa daugybę įkandimo dydžio plastiko gabalėlių, kuriais galima „vaišintis“, sakė Welchas.

Plastiko tarša

„Daugelis šių jaunų vėžlių miršta nuo plastiko. Plastikas juos užkemša ir sukelia septinį šoką", – atsakydami į komentarą „Facebook“ įraše parašė centro darbuotojai. „Plastikinė tarša yra liūdnas pasaulis, kuriame gyvename dabar. Turime padaryti geriau."

Plačiau galite skaityti ČIA.