1. Kalbėkite

Patylėti ir leisti kitam pradėti pokalbį – kur kas lengviau, bet nepamirštamo įspūdžio nepadarysite, jeigu vien stovėsite ir klausysite. Nesileiskite užvaldomi baimės, nesidrovėkite kalbėti, užduoti klausimus, pasakoti savas istorijas, dalintis patirtimi. Išdrįskite ir ilgam išliksite žmonių atmintyje.

2. Kalbėkite atvirai, nebijokite ginčų ir būkite absoliučiai nuoširdūs

Dauguma žmonių vengia ginčus galinčių išprovokuoti frazių, ypač bendraudami su pirmą kartą matomais žmonėmis, jie nori apsidrausti, kad visiems patiktų.

Ir vis tik, norint išlikti žmonių atmintyje, patartina tvirtai pasisakyti, žinoma, nieko neįžeidžiant.
Ekspertai pataria aiškiai, tvirtai išsakyti savo nuomonę, net jei kai ką ji paskatins jaustis nepatogiai, supykdys. Taip elgdamiesi atrodysite įdomesni, labiau įsimenami.

3. Tegu kūno kalba atskleidžia pasitikėjimą savimi

Pasitikėjimą savimi rodanti kūno kalba didina šansų, kad jus įsimins. Patariama tvirtai paspausti ranką, stovėti tiesiai, kalbant ir klausantis išlaikyti akių kontaktą.

Jeigu tylite kelias minutes, tuo metu žiūrėkite ne į žemę, o priešais save. Jūs komunikuojate su pasauliu, o ne slepiatės nuo jo.

Kitas aspektas – užimkite erdvės aplink save, t. y. nesėdėkite ant suoliuko krašto, kad žmonėms liktų daugiau vietos, nesutrikite, jei alkūne užkliudėte kam nors ranką. Nesielkite įžūliai, bet pasiimkite tai, kas jums priklauso.

4. Atidžiai klausykite

Kaip minėta, patartina kalbėti, netylėti visą laiką. Bet kai kažkas kalba, atidžiai, dėmesingai klausykite. Populiarumu, dėmesiu besimėgaujantys žmonės yra tie, kurie dosniai apdovanoja mus savo dėmesiu.

Tai nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Dauguma žmonių pastoviai galvoja, ką pasakys, laukia pauzės pokalbio metu, kad galėtų įsiterpti ir pakalbėti.

Mes atsimename, kaip jautėmės šalia žmonių. Jei atidžiai klausotės, kalbantysis jaučiasi svarbus ir tai atsimins.

5. Šypsokitės

Pirmą kartą matomam žmogui šypsokitės – tai rodys, kad esate patenkinti, gerai nusiteikę, džiaugiatės gyvenimu ir pažintimi. Šypsena sužadina pašnekovo veidrodinius neuronus, kurie sužadina pačiam šypsantis patiriamą jausmą – pasitenkinimą.

6. Kreipkitės į žmogų vardu

Veiksmingas būdas išlikti žmogaus atmintyje – pokalbio metu kuo dažniau kreiptis į žmogų vardu. Tai rodo, kad esate dėmesingi. Išgirdę tariamą savo vardą automatiškai galvojame: „O, turbūt patinku jam / jai, nes prisimena mano vardą.“ Tik netarkite žmogaus vardo tokiu tonu, tarsi atrodytų, kad jį kritikuojate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)