Šiose varžybose ekipažas startavo skolintu automobiliu, tačiau adaptacija prie kitos technikos duetui nesutrukdė pasiekti aukštus rezultatus. Valerijaus Afanasjevo BMW Renaldui Šeinauskui ir Rūtai Krikščiūnaitei buvo greitai perprantamas, tad ekipažas Druskininkuose jautėsi kaip žuvis vandenyje ir įgyvendino savo tikslą.

„E46 valdosi smagiai, į posūkius lenda greičiau – pasuki ir sukasi. Patiko jo valdomumas. Tik šiek tiek pareguliavome amortizatorius. Viskas sekėsi gerai – planą įgyvendinome 110 procentų. Tik miesto greičio ruože turėjome cirką – pastūmėme šieno ritinį. O visa kita, kas buvo mūsų jėgoms, viską padarėme. Sveikiname Justą Tamašauską tapus L9 klasės čempionu. Mes liekame metinėje įskaitoje antri, o Druskininkuose šioje klasėje finišavome treti. „BMW Cup“ finišavome antri, o metinėje įskaitoje iškovojome čempionų vardus. Dabar laukiame sezono uždarymo bei apdovanojimų“, – sakė R. Šeinauskas.

Alfonsas Rakauskas

Paklaustas apie kito sezono planus Renaldas Šeinauskas kalbėjo labai atsargiai. Šiuo metu komanda tik pradeda dėlioti kitų metų strategiją, tačiau šiuo metu jau gali patvirtinti, kad kitąmet nevažiuos „BMW Cup“ įskaitoje ir nesimėtys per kelias klases. Gali būti ir taip, kad „RR Team“ dueto lietuviškame ralyje apskritai nebematysime.

„Mūsų tikslas kitiems metams – paleisti naująjį automobilį – „Planą A“. Jį testuoti, su juo važiuoti. Ir nedrąsiai kalbame, kad Lietuvoje kitais metais visai nevažiuosime. Manome, kad galbūt geriau būtų keli startai stipriuose raliuose, tokiuose kaip „Rally Estonia“ arba „Saaremaa Rally“. Ar į Mikolaikas, ar į Suomiją. Norime pamatyti daugiau pasaulio, palenktyniauti su daugiau varžovų. Nesakome, kad Lietuvoje mums nėra lygių, kad esame greičiausi, bet pas mus toje pačioje L9 klasėje lenktyniauti keturiese nėra taip smagu, kaip su 20 stiprių varžovų. Lietuvoje gali būti iš keturių trečias, ar antras, ar pirmas, o kokioje Estijoje iš 20 gali būti priešpaskutinis, bet labai laimingas. Taigi, mūsų planai tokie, bet jie tikrai dar nepatvirtinti. Atsiradus partneriui jie gali keistis. Jei važiuosime iš savo finansų, tai važiuosime ne Lietuvoje. Jei važiuosime su partnerių pagalba, tada žiūrėsime, kokie jų norai“, – kalbėjo R. Šeinauskas.

R. Šeinauskas užsiminė, kad be ralio varžybų 2020-ųjų metų sezonui planuoja ir kitas papildomas veiklas. Sportininkas neslepia, ketina pagerinti šiuo metu jam priklausantį šuolio į tolį automobiliu rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją