Ketvirtadienį po DELFI pasirodžiusio straipsnio apie LSDP atstovų reakcijas į V. Andriukaičio teiginius, pats eurokomisaras teigė, kad nežinant konteksto, nėra, ką ir komentuoti, kolegos gali ir pasikarščiuoti.

„Net nekomentuočiau turbūt, nes sunku suprasti kontekstą. Kartais tie pasisakymai gali būti iš konteksto išimti, čia ramiai reikia, nemanau, kad reikia kažką čia komentuoti. Gal žmonės gali ir pasikarščiuoti, gal klausimai kontekstiniai, nereikia skubėti komentuoti žiniasklaidos, čia šventa taisyklė“, – sakė V. Andriukaitis.

V. Andriukaitis DELFI priminė, kad jis pats sustabdė narystę LSDP.

„Bet garbės pirmininko titulas gi nesustabdytas“, – juokėsi jis.

„Aš gi dalyvaudavau forumuose, tas titulas kaip yra, taip yra. Juk jis nesustabdytas. Narystę partijoje esu sustabdęs, negaliu kitaip, negaliu dalyvauti sprendimų priėmimuose, niekur, nes to griežtai reikalauja eurokomisaro taisyklės ir kodeksas. Viskas tvarkoje“, – sakė jis.

Jis stebėjosi keista istorijos interpretacija.

„O kai baigsis komisaro kadencija, tai gi niekas manęs nėra nei išmetęs, neišstojęs, kaip kiti bičiuliai. Kažkas keistai čia viską interpretuoja“, – tvirtino politikas.

Politikas priminė, kad į LSDP jis įstojo „tik“ 1974 metais.

„Socialdemokratija yra ne tai, ar kas gali priimti, išmesti, „partinukai“ nėra socialdemokratija, tai yra pažiūros. Aš žinau daug socialdemokratų, kurie neturi partijos nario statuso, bet jų labai daug, per visą Lietuvą. Nebežinau, ar kas gali mus visus iš Lietuvos išmesti“, – DELFI kalbėjo V. Andriukaitis.

Vytenis Andriukaitis

Paprašytas įvardinti, kokie yra jo santykiai su dabartiniu LSDP pirmininku Gintautu Palucku, V. Andriukaitis juos apibūdino vienu žodžiu – „puikūs“.

„Puikūs, geri santykiai su visais. Visiems reikia mano patarimų, pagalbos. Stengiausi padėti jam Žirmūnuose“, – tvirtino jis.

„Viskas yra gerai, lyderystė yra kintantis dalykas – šiandien Cristiano Ronaldo, rytoj – Lionelis Messi. Čia tas žodis „lyderystė“ yra toks nerimtas. Bet viskas yra gerai, pirmyn. Yra sena taisyklė – gyvenimas tai kova, gyvenk ir kovok, bet eidamas į klasę pamokas išmok“, – išmintimi dalijosi eurokomisaras.

Dar kartą perklaustas, ar partijoje nėra jokio konflikto, jis tvirtino, kad tikrai ne.

„Nebuvo niekada, aš taikus žmogus“, – DELFI sakė V. Andriukaitis.

DELFI primena, kad antradienį vykusiame V. Andriukaičio interviu, politikas palietė daug politinių temų, kalbėta ir apie ateitį – kitus Seimo rinkimus, jie bus rengiami 2020 metais. V. Andriukaitis teigė, kad jei aplinkybės lemtų, kad LSDP bendrą koaliciją kurtų su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD), jis tam griežtai prieštarautų.