Apie ką mes čia…

Tikram viengungiui ir interneto mėgėjui Filui, kuris diens leidžia naršydamas po įvairius tinklalapius, įvyksta nelaimė – jo išmanusis telefonas sudūžta į šipulius. Supanikavęs, bet atgavęs sveiką protą, Filas įsigyja naują aparačiuką, kuriame yra įdiegta virtualios asistentės „Džeksi“ sistema. Su ja jo dienotvarkė kaip mat pagerėja, o ir bendravimas su ja leidžia jam jaustis itin gerai. Tačiau, kai vieną dieną Filas nusprendžia pakviesti į pasimatymą jam patinkančią merginą Keitę, jo gyvenimas virsta pragaru, nes įskaudinta „Džeksi“ negali jam atleisti tokios išdavystės.

Kūrinio turinys

Režisieriai Scottas Moore‘as ir Jonas Lucas, nors ir nėra genialūs komedijų kūrėjai, tačiau jie tikrai žino, kaip galima į kino teatrus pritraukti žmones. O viskas dėl temų, kurias jie gvildena savo banaliuose, bet juoką keliančiuose filmuose.

Šįkart jų naujojo filmo tema tapo labai aktuali XXI amžiaus bėda – žmogaus priklausomybė nuo telefono ir jame įrašytų programėlių, kuriomis daugelis iš mūsų naudojasi kiekvieną dieną. Tik vieni tą daro su saiku, o kitiems tai tapo liga, nuo kurios beveik neįmanoma išsigydyti. Ir čia mums pateikiama viena iš tokių priklausomybės nuo telefono formų, kurią dar įmanoma pažaboti.

Visgi pagrindinis filmo herojus, nors ir atrodo, kad yra vienas iš tų, kuriems „Instagram“ paskyros užblokavimas reikštų pasaulio pabaigą, bet iš kitos pusės, jis nėra asocialus žmogus, nes sugeba gyvai užmegzti ryšį su priešingos lyties atstove ir netgi palaikyti visai smagų dialogą. Tad jo priklausomybę nuo telefono ir visokių programėlių gali išgydyti artumas, kuris, aišku, irgi turi savotiškų pliusų ir minusų.

Ties tuo ir žaidžiama visos šios juostos metu, nes režisieriai mums norėjo parodyti, jog internetinis bendravimas niekada neprilygs gyvam. Žinoma, visi dabar pasakytų, kad čia ir taip aišku, bet, pasižiūrėjus į vaizdą kokio nors kiemo krepšinio aikštelėje vasarą, įspūdis būna visiškai kitoks. Jauni žmonės sėdi per metrą vienas nuo kito ir nepaleidžia iš rankų telefonų. Gali būti, kad jie net susirašinėja tarpusavyje, nors sėdi šalia.

Pati komedija nespinduliuoja kažkuo nauju, todėl ir juokeliai čia pateikiami iš pakankamai primityvios ir jau daug kur matytos perspektyvos. Tiesa, jie yra itin vulgarūs, todėl jeigu Jums juodas humoras yra prie širdies, pasijuoksite iš peties. Bent jau man buvo labai linksma stebėti kai kurias situacijas, kurios buvo išties neblogai pavaizduotos dėl atvirai pateiktų aliuzijų į vieną ar kitą seksualinį aspektą.

Herojų filme yra trys – pagrindinis personažas Filas, jo simpatija Keitė ir virtuali asistentė „Džeksi“, kuri leidžia vaikinui vieną dieną jaustis kaip karaliui, o kitą užkuria jam tikrą pragarą. Ir tas pragaras, aišku, turi savo šaknis, kuriomis tampa pavydas gyvam žmogui.

Kad ir kaip kvailai tai skamba, ši aliuzija irgi yra pakankamai aktuali toms poroms, kurių santykiai dažnai pakimba ant plauko, jeigu namuose yra kažkas tokio, dėl ko vienas ar kitas negali gyventi. Pavyzdžiui, kokia nors konsolė, kuri atima nemažai laiko ir pinigų.

Kiekvienas iš mano paminėtų herojų atsiskleidžia, bet, pasižiūrėjus į juos, galima pamatyti visas tokio pobūdžio komedijoms priklausančias klišes, todėl nuspėti, kaip pasisuks kiekvieno iš jų likimas yra nesunku.

Apibendrinus – linksmas, nors ir ne itin originaliai atrodantis projektas, kuris užčiuopia itin aktualias šiuolaikinio pasaulio tendencijas bei pabrėžia esminius priklausomybės nuo telefonų aspektus.

Ir nors šis filmas nėra toks drąsus, kaip „Ingrida keliauja į vakarus“, tačiau jis irgi sugeba paskleisti neblogą pamokslą.

Techninė juostos pusė

Tokio pobūdžio filmai retai sugeba nustebinti išskirtiniais techniniais sprendimais, tad dažniausiai gauname standartinę ir tvarkingai atrodančią išorę turinčius projektus. Ir vien to užtenka, kad peržiūra būtų maloni. Operatoriaus darbas, garso ir vaizdo montažas, meninis apipavidalinimas ir muzika – be priekaištų. Tikrai, kokie gali būti priekaištai romantinei komedijai, kuri sukurta pagal jau šimtą kartų matytą šabloną, kuris naudojamas vos ne kas antroje tokio pobūdžio juostoje? Vien todėl viskas vyksta lengvai ir neužtęstai, o peržiūra nesuerzina.

Aktorių kolektyvinis darbas

Pagrindinis vaidmuo atiteko etatiniam įvairių kvailių ir nevykėlių įkūnytojui ekrane – Adamui DeVine‘ui. Jis čia yra toks, koks ir visuose filmuose, bet, žinot, tas neerzina, nes šis bičas yra labai juokingas. O ir toks amplua jam irgi labai tiko. Filme taip pat galima pamatyti neblogai vaidinančius Alexandrą Shipp, Michaelą Peną, Wandą Sykes bei išgirsti Rose Byrne balsą, kuris buvo paskolintas įgarsinti Džeksę. Nieko tragiško, bet ir nieko ypatingo jų vaidyboje nebuvo.

Verdiktas

„Mažulė Džeksi“ – pakankamai paprasta ir itin naivi, tačiau sugebanti pralinksminti dėl savo vulgarių ir kartais itin aktualių komiškų elementų romantinė komedija, kurios didžiausiu akcentu tampa labai teisingai pasirinkta tema apie vieną iš didžiausių XXI amžiaus problemų – priklausomybę nuo interneto, telefonų ir juose įrašytų programėlių.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją