Atstovų Rūmų demokratai rugsėjo pabaigoje inicijavo D. Trumpo apkaltos tyrimą dėl galimo piktnaudžiavo įgaliojimais, paaiškėjus, kad jis siekė iš Ukrainos ir kitų užsienio šalių kompromituojančios informacijos apie savo politinį varžovą, buvusį viceprezidentą Joe Bideną.

„Visa tai tikriausiai virs rimta Aukščiausiojo Teismo byla“, – sakė prezidentas ir vėl išreiškė pasipiktinimą „bjauriu demokratų elgesiu“ jo ir Respublikonų partijos atžvilgiu.

Antradienį Baltieji rūmai užtrenkė duris bet kokiam administracijos bendradarbiavimui su demokratų vykdomu prezidento apkaltos tyrimu, pavadinę jį šališku, neteisėtu ir nekonstituciniu.

Tuo tarpu tikėtinas Demokratų partijos kandidatas į prezidentus J. Bidenas trečiadienį pirmą kartą viešai pareiškė, kad D. Trumpui turėtų būti surengta apkalta.

Anot jo, prezidentas „išdavė savo šalį“ ir sulaužė priesaiką.

„Dėl mūsų Konstitucijos, mūsų demokratijos ir pamatinių vertybių jis turėtų būti nušalintas nuo pareigų“, – sakė buvęs viceprezidentas.

„Jis trypia Konstituciją. Negalime leisti jam išsisukti“, – sakė J. Bidenas, laikomas vienu realiausių pretendentų mesti iššūkį D. Trumpui 2020 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.