Gautomis žiniomis, šaulio automobilis susidūrė su sunkvežimiu federalinėje magistralėje B91 už maždaug 40 kilometrų nuo Halės. Pareigūnai automobilio bagažinėje rado ginklą. Kelias buvo uždarytas.

Kol kas policija oficialiai nepatvirtino informacijos apie bėglio sulaikymą.

Šaudynes surengęs asmuo filmavo savo ataką ir paskelbė vaizdo įrašą internete, pranešė stebėjimo grupė SITE.

„35 minučių trukmės ant galvos pritvirtintos kameros įrašas iš šaudynių Halėje, Vokietijoje, buvo paskelbtas vaizdo žaidimų tinklalapyje“, – pranešė SITE socialiniame tinkle „Twitter“.

To įrašo ištraukoje, kurį matė naujienų agentūra AFP, įtariamas šaulys angliškai kalbėjo antisemitiškus dalykus.

Halės mieste per šaudymą trečiadienį žuvo mažiausiai du žmonės, o dar du buvo sužeisti. Pasak įvykio liudininkų, vietos sinagoga tapo vienu taikinių, žydams švenčiant Jom Kipurą, vieną didžiausių švenčių žydų kalendoriuje.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis pranešė, kad tyrėjai įtaria trečiadienį Halės mieste mirtinas šaudynes surengusį užpuoliką turėjus ultradešiniojo sparno, antisemitišką motyvą.

„Remiantis tuo, ką žinome, turime pagrindo manyti, kad tai mažų mažiausiai buvo antisemitinė ataka“, – pareiškime nurodė H. Seehoferis.

„Pasak federalinių prokurorų, esama pakankamai priežasčių įtarti dešiniojo sparno ekstremizmo motyvą“, – pridūrė ministras.

Šalies žydų bendruomenės lyderis Josefas Schusteris pavadino policijos apsaugos stygių „skandalu“.

„Šis aktas Halėje per svarbiausią žydų šventę Jom Kipurą sukėlė gilų nerimą ir išgąsdino mūsų bendruomenę“, – pranešime sakė Vokietijos centrinės žydų tarybos pirmininkas.

„Šios atakos brutalumas viršija viską, ką matėme pastaraisiais metais, ir giliai sukrėtė visus žydus Vokietijoje. Faktas, kad sinagoga nebuvo saugoma policijos per tokią šventę kaip Jom Kipuras, yra skandalas“, – teigė J. Schusteris.

Anksčiau trečiadienį Halėje prie sinagogos įvyko šaudynės, per kurias žuvo mažiausiai du žmonės. Užpuolikai, kurių, preliminariais duomenimis, buvo dvejetas, paspruko iš incidento vietos. Vėliau policija pranešė sulaikiusi vieną įtariamąjį.

„Bild“ šaltinis Vokietijos saugumo struktūrose informavo, kad vienas iš įtariamųjų yra VFR pilietis. Leidinys nepatikslina, ar omenyje turimas policijos jau sulaikytas įtariamasis, ar tas, kuris kol kas dar slapstosi.

„Bild“ taip pat pranešė, kad vienas iš įtariamųjų buvo ginkluotas, kaip spėjama, sovietiniu Antrojo pasaulinio karo laikų ginklu - Špagino pistoletu-kulkosvaidžiu (PPŠ) su būgnine dėtuve.