Šis pareiškimas pasirodė tarptautinei bendruomenei reiškiant susirūpinimą, kad Turkijosn planuojama operacija dar labiau destabilizuos situaciją regione.

„Per pokalbį telefonu prezidentas sakė, kad planuojama karinė operacija į rytus nuo Eufrato prisidės prie taikos ir stabilumo Sirijoje ir palengvins kelią politinio sprendinio link“, – turkų prezidentūros pareiškime cituojamas jos atstovas.

Alžyre viešintis Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu pareiškė, kad Ankara greitai „informuos Jungtines Tautas ir suinteresuotas šalis, įskaitant Siriją“, apie operaciją.

„Ši operacija bus svarbi operacija regiono stabilumui ir saugumui“, – sakė turkų diplomatijos vadovas žurnalistams Alžyre.

„Dėl jos bus įmanomas savanoriškas pabėgėlių, kurie įsikūrė Turkijoje ir regione, sugrįžimas. Vieninteliai mūsų taikiniai yra ten esantys teroristai ir taip mes smarkiai prisidėsime prie Sirijos teritorinio vientisumo“, – tvirtino jis.

Turkų kariai, įskaitant juos palaikančius sirų kovotojus, telkiami pasienyje kurdų pozicijų šiaurės rytinėje Sirijoje puolimui.

Sekmadienio vakarą JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie savo sprendimą atitraukti iš Sirijos šiaurės regiono amerikiečių pajėgas, uždegusį žalią šviesą planuojamam Turkijos puolimui prieš kurdus, kurie daug metų drauge su amerikiečiais kovojo su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Ankara laiko uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nuo 1984-ųjų tęsiančios kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose, teroristine atšaka.