Panevėžio savivaldybė planuoja ketvirtadienį pasirašyti sutartį su konkurso papuošti miesto centrinę dalį nugalėtoju.

Viešųjų pirkimų konkursą kalėdinio miesto dekoratoriams Savivaldybė paskelbė dar vasaros viduryje. „Sekundės“ žiniomis, jam pasiūlymus, kaip galėtų atrodytų kalėdinis Panevėžys, pateikė šeši dalyviai. Tai yra dvigubai daugiau, nei buvo pernai norinčiųjų puošti Aukštaitijos sostinę.

Kol sutartis su nugalėtoju nėra pasirašyta, Savivaldybė neviešina nei potencialaus laimėtojo, nei sumos, šįmet numatytos kalėdinei nuotaikai sukurti.

Šįmet Aukštaitijos sostinėje numatyta papuošti tik dalį Laisvės aikštės. Su ją rekonstruojančia įmone Panevėžio statybos trestu sutarta, kad statybininkai nekels kojos į šiaurinę aikštės dalį, kol bus nupuošta kalėdinė eglė. Tą padaryti numatyta vasario 2-ąją.

Tvarkomos aikštės dalies dekoracijų sąskaita žadama daugiau dėmesio skirti jos prieigoms.

Pretendavusieji puošti Panevėžį Kalėdoms konkursui turėjo pateikti Vilniaus gatvės atkarpos nuo J. Basanavičiaus iki Klaipėdos gatvės koncepciją, Respublikos g. atkarpos tarp Vasario 16-osios g. iki P. Puzino g., taip pat Elektros g., Vasario 16-osios, Savanorių a. dalies, esančios tarp Laisvės a. ir J. Basanavičiaus g., Ukmergės gatvės dalies nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g., J. Basanavičiaus g. nuo Vilniaus g. iki A. Jakšto g. Savivaldybė akcentavo šįmet skirsianti daugiau dėmesio Smėlynės gatvės tilto ir, žinoma, svarbiausio šventinio miesto akcento – eglės dekoravimo idėjoms.

Nors dar tik įpusėjęs ruduo, miestuose jau imama ruoštis Kalėdoms. Kauno eglės ir viso kalėdinio miestelio Kaune puošyba šįmet vėl rūpinsis garsi to miesto menininkė Jolanda Šmidtienė. Šių metų Kalėdas Kaune lydės ryškiaspalviai kosminiai kūnai ir ypatinga tema – „Paslaptinga planeta“.

Pernai laikinosios sostinės kalėdinės eglės dekoracijos buvo pagamintos iš permatomų plastikinių šiaudelių. Visi šiaudeliai, kurių buvo sunaudota beveik 3 milijonai, bus išvalyti ir perdirbti. Iš jų išgauta masė virs šiųmetinių Kalėdų papuošimais.