Su tėvais Didžiojoje Britanijoje gyvenusi paauglė nebuvo pavyzdinga, kelis kartus buvo pabėgusi iš namų, susidėjusi su netinkama kompanija.

Vis dar netylančią istorija spalį vėl aprašė britų žiniasklaida įvardydama, kad galimybė užkirsti kelią šiai tragedijai greičiausiai buvo. „Vaiko teisių specialistai praleido galimybę įsikišti į chaotišką paauglės gyvenimą prieš tai, kai ji buvo brutaliai nužudyta“, – teigiama portale expressandstar.com.

Nurodoma, kad vaiko teisių specialistai su neramia paaugle ir jos šeima bendravo likus lygiai metams iki tragedijos.

Vis dėlto, tame pačiame straipsnyje, kuris buvo publikuotas spalio pradžioje, cituojamas ir Wolverhamptono apsaugos valdybos atstovas, kuris teigia, kad „to, kas įvyko tą naktį, niekaip nebuvo įmanoma nuspėti ir nuo to apsisaugoti“.

Viktorija

Paauglės draugės vis dar pasirodančiuose straipsniuose vietinėje žiniasklaidoje teigia, kad ant jos kūno buvo mačiusios sumušimų. „Ji namuose buvo nelaiminga“, – teigiama portale bbc.com.

Bylos ataskaitoje teigiama, kad vaiko teisių specialistai po įspėjamojo signalo domėjosi ir paauglės šeima, ir problemomis, tačiau intensyviau su ja pradėjo dirbti tik prieš pat tragediją.

Tiesa, jau anksčiau buvo teigiama, kad paauglė nebuvo pavyzdinga. „Ji buvo įnikusi į alkoholį, vartojo narkotikus ir susitikinėdavo su vyresniais vyrais iš Rytų Europos parkuose, kartais negrįždavo namo, kartais net kelias dienas“, – rašoma expressandstar.com.

Kurį laiką su vaiko teisėmis bendravę paauglės tėvai buvo įpareigoti atrasti ryšį su dukra, tačiau jiems sunkiai sekėsi. Tai patvirtina ir nužudytos paauglės, kurią draugai vadino tiesiog Tori, liudijimai.

Portale birminghammail.co.uk taip pat vis dar netyla žinios apie paauglę iš Lietuvos. Spalį publikuotame straipsnyje nurodoma, kad „mergina namus norėjo palikti kuo greičiau, lyg išdegusi akis“. Beje, teigiama, kad tėvams neįtikusį vaikiną susiradusi paauglė norėjo išeiti gyventi kartu su juo, pas jo tėvus.

Buvo išžaginta, nužudyta ir išniekinta

DELFI primena, kad mergina buvo ne tik išžaginta ir nužudyta, bet ir išniekinta po mirties. Anksčiau Anglijos pareigūnai kalbėjo tik apie išžaginimą ir nužudymą.

Vulverhamptonas

Teismo posėdžių metu nuskambėjo ir daugiau ekspertizės duomenų – ant mergaitės buvo rasta patėvio DNR, tačiau kiekis toks nedidelis, kad specialistai pažymėjo, jog jo galėjo atsirasti tik dėl to, kad mergina ir patėvis naudojosi ta pačia skalbinių dėže ir ta pačia skalbimo mašina.

Ir nors net mama teismui patvirtino, kad jos nepilnametė dukra vartodavo alkoholį ir neleistinas medžiagas, tyrimai parodė, kad prieš pat mirtį ji nieko nevartojo, nors tyrimai nebuvo neigiami.

Ir nors net mama teismui patvirtino, kad jos nepilnametė dukra vartodavo alkoholį ir neleistinas medžiagas, tyrimai parodė, kad prieš pat mirtį ji nieko nevartojo, nors tyrimai nebuvo neigiami.

Nepilnametės mama teisme apie savo dukrą kalbėjo atvirai: „Ji rūkė, miegojo su vaikinais, rūkė žolę. Ji gėrė. Ji buvo labai blogas vaikas“. Vis dėlto, teisme nuskambėjo ir asmeninės žinutės, kurias, kaip skelbia leidinys „Express & Star“, nepilnametė siuntė savo mamai ir patėviui – mergina teigė suprantanti savo klaidas ir spėjo atsiprašyti.

Viktorija

„Tėti, noriu atsiprašyti už viską, ką padariau Vulverhamptone. Pažadu, kad daugiau nebebendrauti su ta kompanija ir daugiau nebesielgti taip, kaip elgiausi gyvendama kartu. Prašau, atleisk man“, – savo patėviui, su kuriuo kartu gyveno Anglijoje, rašė nepilnametė.

Tuo metu, kai buvo išsiųsta ši žinutė, nepilnametė gyveno su savo tėčiu Airijoje. Ten mama dukrą buvo išsiuntusi keliems mėnesiams, nes suprato, kad nebegali susitvarkyti su maištaujančia paaugle.

Balandžio 6, likus mažiau nei savaitei iki kraupaus įvykio, mergina žinutę siuntė ir savo mamai. Tuo metu keturiolikmetė buvo grįžusi į Angliją ir vėl bendravo su tais draugais, kuriuos teigė paliksianti. „Šiąnakt liksiu su savo draugais. Man viskas gerai, esu saugi. Pasakyk policijos pareigūnams, kad neieškotų manęs. Aš saugi“, – mamai rašė keturiolikmetė.

Lietuviai ir britai feisbuke gedi Viktorijos

Pareigūnai rinko ir merginos daiktus, ir dantis

Merginą užpuolikas išžagino ir nužudė vidurnaktį parke, netoli namų, kuriuose ji gyveno kartu su mama ir patėviu.

Jau anksčiau pareigūnai skelbė, kad mergina mirė nuo daugybinių smūgių buku daiktu į galvą. Pareigūnai suskaičiavo, kad smūgių buvo daugiau nei dvidešimt.

Nepilnametės kūną parke rado ryte šunį vedžiojęs vietinis vyras, kuris iš pradžių pagalvojo, kad kažkas nejuokingai papokštavo ir ant suoliuko paliko pripučiamą lėlę. Tik vėliau, grįždamas atgal, jis pamatė, kad tai – žmogaus kūnas.

Viktorija

Atvykę pareigūnai surinko visus daiktus, kurie galimai priklausė merginai. Prie jos buvo rastas žiebtuvėlis, gabalėlis kramtomos gumos, namų raktai ir laiškas dėl medicininės patikros. Pareigūnai po suoliuku rado jos dantį, kito nulaužto danties dalį rado paviljone, kuriame, kaip teigia pareigūnai, mergina ir buvo nužudyta.

Paviljone buvo rasti ir merginai priklausę auskarai – vienas ant žemės, kitas – už suoliuko. Paviljone buvo ir merginai priklausiusi balta kepurėlė su snapeliu. Pareigūnai apieškojo ir parke esantį tvenkinį – jame rado merginos telefoną, o baltus džinsus su apatinėmis kelnaitėmis jų kišenėje – netoli esančioje šiukšliadėžėje, skelbia leidinys „Express & Star“. Rožiniai merginos batai taip pat buvo rasti šalia suoliuko, prie kurio buvo rastas paauglės kūnas.