„Skelbiame tris visuotinės mobilizacijos dienas Sirijos šiaurėje ir rytuose“, – sakoma kurdų administracijos pareiškime, kuriuo civiliai raginami „vykti prie sienos su Turkija“ ir „priešintis šiuo opiu istorijos momentu“.

Administracija taip pat paragino kurdus Sirijoje ir užsienyje protestuoti prieš Ankaros planuojamą puolimą.

Ankara antradienį paskelbė, kad netrukus pradės puolimą Sirijos šiaurėje, ir nusiuntė prie sienos daugiau šarvuotų mašinų.

Turkijos prezidentūros komunikacijos direktorius Fahrettinas Altunas JAV laikraštyje „The Washington Post“ rašė, kad turkų kariuomenės daliniai „netrukus kirs Turkijos ir Sirijos sieną“.

Pasak jo, kurdų pajėgos gali „dezertyruoti“, antraip Turkija „neturės kito pasirinkimo, tik neleisti joms žlugdyti mūsų pastangų prieš „Islamo valstybę“ (IS).

Trečiadienį kurdų administracija sakė, kad laikys savo sąjungininką Vašingtoną ir visą tarptautinę bendriją atsakingais už bet kokią „humanitarinę katastrofą“ jos kontroliuojamoje teritorijoje.

Kurdų pajėgos patyrė didelių nuostolių per JAV remiamą kampaniją Sirijoje prieš IS, kurioje buvo pagrindinė jėga.

Kovo mėnesį užėmę paskutinę džihadistų priebėgą – Baguzo kaimą Sirijos rytuose – kurdai paskelbė, kad teritoriniu atžvilgiu IS yra nugalėta.

Ankara griežtai nepritarė Vašingtono sprendimui remti kurdų pajėgas Sirijoje, tvirtindama, kad jos yra susijusios su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), nuo 1984-ųjų tęsiančią kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose.