Lina, sukatės tikrai specifinėje srityje, kuri daugeliui galbūt net nežinoma. Gal galite plačiau papasakoti, kuo ji ypatinga? Kodėl ji žmonėms kelia susidėjimą?

Mūsų atrinkti vyrai dirba garsiausiose pasaulinėse korporacijose – Shell, Total, Basf, BP, Neste ir kt. Dažnai jiems tenka dirbti ir ypatingose sąlygose, pavyzdžiui, sumontuoti pastolius po tiltais, apstatyti pastoliais kultūros paveldo objektus, ar dirbti jūrų naftos platformose.

Tai – nišinė, tačiau labai įdomi sritis, kuria kasmet susidomi vis daugiau įvairaus amžiaus vyrų. Tai yra ir puiki galimybė ne tik padirbėti didžiausiose pasaulio įmonėse, bet ir nemažai užsidirbti. Be mūsų tarpininkavimo vyrai galimybės išvažiuoti į tokius pasaulinio lygio projektus greičiausiai neturėtų.

Delectum LT nuotr.

Būna, kad į mūsų kompaniją kreipiasi ir žmonės, visiškai neturintys panašios darbo patirties ir supratimo, ką mes darome. Tačiau tai – ne bėda, nes mes jiems suteikiame dviejų savaičių mokymus, kuriuose įgyja reikalingus sertifikatus, pavyzdžiui, darbų saugos, leidžiančius dirbti Beniliukso šalyse. Kursų metu jie sužino, kaip montuoti ir demontuoti pastolius, gauna visus pagrindus ir žinių bagažą. O paskui mes jiems pasiūlome darbą vienoje iš kompanijų, su kuriomis bendradarbiaujame. Visada stengiamės teikti kuo individualesnius pasiūlymus, atsižvelgdami į žmogaus norus ir gebėjimus.

Ar ši sritis – perspektyvi? Kokias galimybes siūlo tarptautinės kompanijos, apie kurias kalbate?

Galėčiau pasakyti, jog pasiūla neatitinka paklausos – kiekvienais metais į tarptautines įmones išsiunčiame vis daugiau žmonių, pastebime ir didesnį susidomėjimą. Mūsų įmonė dirba jau dvejus metus – per juos į didžiąsias pasaulio įmones išleidome virš penkių šimtų vyrų. Vien šiais metais – o jie dar nesibaigė – į jas iškeliavo 226 darbuotojai. Vyrai vertina, kad tai – gera galimybė užsidirbti pinigų ir, jeigu ten išvyksta motyvuoti ir nusiteikę dirbti, mes kiek įmanoma prisidedame prie jų kvalifikacijos kėlimo, mokymų ir panašiai.

Delectum LT nuotr.

Iš tiesų, glaudžiai bendradarbiaujame su 11 įmonių, kurios mūsų darbuotojams suteikia įvairias garantijas. Visas darbas vyksta komandiruočių principu – tai nėra visiška emigracija. Būna, vyrai išvažiuoja šešioms savaitėms, būna – šiek tiek ilgesniam laikotarpiui. Šiuo laikotarpiu vyrai gyvena įmonės namuose, važinėja jos automobiliais. O tada grįžta namo, kol sulaukia naujo pasiūlymo.

Kalbant apie pinigines perspektyvas, tik pabaigę mokymus dažniausiai žmonės pradeda nuo 1600-1800 eurų siekiančio atlygio. Didžioji dalis įmonių apmoka vyrų kelionės išlaidas, gyvenamąja vietą, kuro išlaidas. Jeigu gerai sekasi, jiems pasiūlo dirbti daugiau valandų, kyla jų kvalifikacija, jie rodo motyvaciją – atlyginimas gali kilti iki 4000 eurų ir daugiau.

Delectum LT nuotr.

Daug kalbate apie vyrus ir jų darbą, tačiau ar šioje srityje pasitaiko moterų? Ar jos taip pat keliauja montuoti pastolių?

Iš tiesų tai yra visiška vyrų rinka ir jų pasaulis. Per visą mano darbo įmonėje laiką buvo atėjusios 2 moterys, kurios norėjo montuoti pastolius. Tačiau tai yra fizinis darbas, dėl to čia ir sutinkame daugiau vyrų. Jeigu pas mus ateina moteris, kuri nori išvykti padirbėti, stengiamės rasti kažkokių alternatyvių darbų įmonėse, su kuriomis bendradarbiaujame. Taigi, pagelbėjame kitaip, tačiau tai nėra mūsų pagrindinė veikla. Kiek žinau, šioje srityje pastolius montuoja 7 moterys, visos jos – nelietuvės.

Delectum LT nuotr.

Sakote, kad čia – visiškas vyrų pasaulis. Kaip pasirinkote sritį, kurioje moterų pasitaiko tikrai nedaug, ir kaip čia įsitvirtinote?

Su žmonėmis jau dirbu daugiau nei 10 metų. Man ši sritis tiesiog pasirodė labai įdomi, tad ir dirbu čia jau 4 metus – pradėjau kitoje įmonėje, dirbdama panašios sferos koordinatore. Tada sukūriau savo padalinį, tačiau buvau priklausoma nuo kitos įmonės. Vesdavau žmonėms mokymus, jiems padėdavau. Taip pat turėjau galimybę atrinkti darbuotojus, tačiau negalėjau jiems leisti rinktis, į kurią kompaniją vykti – sutartį turėjome su viena konkrečia įmone. Tad galiausiai nusprendžiau kurti savo įmonę, nes tarptautinių bendrovių pasirinkimas yra didžiulis ir norisi darbuotojams suteikti galimybę pasirinkti patiems, o klientams – patenkinti esamą montuotojų poreikį.

Delectum LT nuotr.

Jeigu kalbėsime apie moters įsitraukimą į vyrų pasaulį, tai pasitaiko įvairių kurioziškų situacijų ir reakcijų iš vyrų – ypatingai su naujomis kompanijomis, kurias bandome pasikviesti bendradarbiauti, pasiūlyti savo paslaugas. Vis tik, šiais laikais dažniausiai pažintis užsimezga elektroniniais laiškais, be jokių skambučių ar gyvo kontakto. O tada susitinki akis į akį ir matai nuostabą, kad čia moteris atsakinėjo į jų klausimus. Pasitaiko, kad iš pradžių nauji partneriai žiūri šiek tiek dviprasmiškai, tarsi truputį suabejoja, kaip moteris gali tiek valdyti, koordinuoti, sugebėti siųsti komandas ar išspręsti problemas ir konfliktus. Tačiau ilgiau pabendravę jie pamato, kad viskas yra gerai ir būna visiškai patenkinti.

Delectum LT nuotr.

Kas jus pačią motyvuoja šiame darbe?

Pagrindinis mano motyvas – aš galiu padėti žmonėms, jeigu jie tik nori ir turi pakankamai motyvacijos. Yra labai daug sėkmės istorijų, kaip vyrai pasikelia savo kvalifikaciją, tampa labai kompetentingi savo srities profesionalai, galiausiai – tampa komandos lyderiais ar vadovais. Tas žinojimas, jog žmogui suteikiame galimybę kažką pasiekti, man kelia didelį pasitenkinimą ir motyvaciją stengtis labiau bei dirbti daugiau.

Užsakymo nr.: PT_82471059