„Ta grėsmė turbūt buvo didžiausia čia, viduje, ir tas pareiškimas buvo toks, kad gali netgi sugadinti mūsų tarptautinius santykiu su Armėnija, o mes dabar juos turime kurti, o ne gadinti“, – antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Pranckietis.

Su Seimo pirmininko vadovaujama delegacija vykęs konservatorius Žygimantas Pavilionis teigė, jog parlamento vadovo į Armėniją išleisti nenorėjusių „valstiečių“ pastabos dėl Rusijos įtakos „tiesiog buvo neobjektyvios“.

„Kalbant apie Rusijos įtaką, ji turbūt šiuo metu yra mažiausia istorijoje, pirmąkart istorijoje Armėnijoje įvyko demokratiniai rinkimai ir šiuo metu kaip tik mums atsidarė galimybių langas“, – kalbėjo Ž. Pavilionis.

Seimo pirmininką atsistatydinti spaudžiantys valdantieji „valstiečiai“ prieš porą savaičių bandė jo neišleisti į komandiruotę Armėnijoje, bet jiems pritrūko balsų Seimo valdyboje.

Į suplanuotą vizitą „valstiečiai“ nutarė nedeleguoti nė vieno savo frakcijos atstovo ir bandė nepatvirtinti V. Pranckiečio komandiruotės, argumentuodami Rusijos grėsme.

„Valstiečiai“ Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius bei „socialdarbiečiai“ Irena Šiaulienė ir Gediminas Kirkilas balsuodami dėl V. Pranckiečio komandiruotės susilaikė.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R. Baškienė portalui 15min.lt nurodė, kad „valstiečių“ frakcija vizite į Armėniją regėjo galimas Rusijos grėsmes, nes Lietuvoje buvo jautriai sureaguota į Rusijos įtaką parlamentarės Irinos Rozovos situacijos kontekste.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tuomet komentuodamas situaciją teigė, jog valdančiųjų politikų raginimai Seimo pirmininkui jį nustebino, o „jokių argumentų nevykti į Armėniją nėra