Brisbano centre protestuotojai grandinėmis prisirakino svarbiose sankryžose. Protestuotoją, kuris buvo pakibęs ant saugos lynų po Brisbano Story tiltu ir mojavo „nepaprastosios klimato padėties“ vėliavomis, sulaikė policija.

Iš viso mieste buvo areštuota 10 asmenų. Dar trys žmonės suimti Sidnėjaus centre, kur gulėjo vienoje sankryžoje.

Daugiau kaip 100 bitėmis apsirengusių protestuotojų Sidnėjaus Haid Parke stengėsi atkreipti dėmesį į teiginį, kad dėl žmogaus poveikio aplinkai yra iškilusi grėsmė vabzdžiams.

Aktyvistai naktį stovyklavo Melburno Karltono soduose, o paskui žygiavo prie sankryžos, kurią buvo blokavę daugiau kaip 100 protestuotojų.

„Abejoju, kad miesto blokavimas pelnytų daug draugų“, – sakė Viktorijos valstijos premjeras Danielis Andrewsas.

Perte protestuotojai susirinko prie miesto dienraščio „The West Australian“ redakcijos. Laikraščio antradienio numerio pirmasis puslapis tyčia buvo paliktas tuščias, kad protestuotojai galėtų juo naudotis kaip plakatu.

Aktyvistai rengia „Pavasario sukilimo“ demonstracijas, ragindami Australijos vyriausybę paskelbti nepaprastąją klimato padėtį.

„Extinction Rebellion“, kurį praėjusiais metais Didžiojoje Britanijoje inicijavo mokslininkai, tapo vienu greičiausiai augančių pasaulinių aplinkosaugos judėjimų ir dabar turi skyrių maždaug 50-yje valstybių.

Pirmadienį judėjimo aktyvistai stabdė eismą Europos miestuose, o Niujorke gulėjo gatvėse, tepėsi netikru krauju ir juo tepliojo Volstryto simbolius.