Sprogmuo detonavo šalia Agelhoko miesto, kurio apylinkėse patruliavo taikdariai, socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė misijos atstovas spaudai Olivier Salgado.

Sausį per džihadistų ataką Agelhoke žuvo 11 MINUSMA narių iš Čado.

Atsakomybę už tą ataką prisiėmė „Judėjimas islamui ir musulmonams remti“ (Jama'a Nusrat ul Islam wa al Muslimin (JNIM) – vienas didžiausių džihadistų aljansų Sachelio regione.

MINUSMA vadovas Mahamatas Salehas Annadifas „griežtai smerkia pastaruoju metu suintensyvėjusias tokio pobūdžio atakas, ypač šalies vidurio regione“, rašoma JT misijos išplatintame pareiškime.

Nuo 2013 metų, kai buvo įsteigta, MINUSMA neteko daugiau kaip 200 taikdarių, skelbiama misijos tinklalapyje.

O. Salgado taip pat pranešė, kad sekmadienį nenustatyti užpuolikai atakavo JT taikdarius netoli šalies centrinėje dalyje esančio Bandiagaros miesto. Aukų pavyko išvengti.

Demokratijos ir stabilumo židiniu Afrikoje kažkada laikytame Malyje pastaraisiais metais buvo įvykdytas perversmas, kilo pilietinis karas ir vis vykdomi teroro aktai.

2012 metų pradžioje su „al Qaeda“ siejami ekstremistai buvo perėmę šalies šiaurėje esančios dykumų teritorijos kontrolę, tačiau per prancūzų vadovautą karinę operaciją, kuri buvo pradėta vykdyti 2013 metų sausį, jie buvo praktiškai išstumti.

2015 metų birželį Malio vyriausybė pasirašė taikos susitarimą su kai kuriomis ginkluotomis grupėmis, tačiau džihadistai išlieka aktyvūs, o didelė šalies teritorija vis dar yra zona, kur negalioja jokie įstatymai.