Rinkimų komisijos duomenimis, daugiausiai balsų surinko centro kairės partija „Vetevendosje“, gavusi beveik 26 proc. balsų. Nuo jos nedaug atsilieka centro dešinės Kosovo demokratinė lyga (LDK), kuriai teko apie 25 proc. balsų.

Derybose prieš rinkimus „Vetevendosje“ ir LDK nepavyko susitarti dėl koalicijos formavimo, bet po rinkimų „Vetevendosje“ lyderis Albinas Kurtis sakė, kad pirmadienį „belsis į LDK duris“, kad pradėtų derybas. Abi partijos žada spręsti nedarbo problemą ir kovoti su nusikalstamumu bei korupcija.

Po dviejų opozicinių partijų eina Kosovo demokratų partija (PDK), kuri priklausė valdančiajai koalicijai ir yra susijusi su prezidentu Hashimu Thaciu. Remiantis negalutiniais rezultatais, PDK gavo 21 proc. balsų.
Buvusio premjero Ramusho Haradinajaus partija liko ketvirtoje vietoje su maždaug 12 proc. balsų.

51 metų amžiaus R. Haradinajus buvo sukilėlių vadas 1998-1999 metais Kosovo konflikte, kuris galiausiai privedė prie Kosovo nepriklausomybės paskelbimo.

Šie parlamento rinkimai sušaukti atsistatydinus premjerui R. Haradinajui. Jis pasitraukti nusprendė po to, kai paaiškėjo, jog Hagoje įsikūrusio tarptautinio tribunolo bus apklausiamas dėl karo nusikaltimų prieš etninius serbus 1998–1999 metais.

Jis neigia karo nusikaltimus. R. Haradinajus, be kita ko, du kartus buvo teisiamas ir išteisintas JT tribunole.

Šie rinkimai Kosove buvo ketvirtieji nuo 2008 metų, kai Kosovas paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos. Ši nepripažįsta Kosovo nepriklausomybės ir kartu su Rusija blokuoja Kosovo siekį tapti Jungtinių Tautų (JT) ir kitų tarptautinių organizacijų nariu.

Kosovo populiacijos daugumą sudaro etniniai albanai, tačiau šalyje gyvena ir 120 000 etninių serbų, kurie lieka ištikimi Belgrado politikai.

Naujiesiems Kosovo lyderiams teks spręsti problemas Kosovo viduje, jie taip pat sulauks spaudimo iš Vakarų išspręsti „įsisenėjusį Kosovo ir Serbijos konfliktą“.