Remiantis apklausų rezultatais, šį kartą „Partido Socialista“ partija (PS), vadovaujama premjero Antonio Costa'o, paliks konservatyvią opoziciją užnugaryje.

Į valdžią atėjusi 2015 metais ir plataus kairiojo sparno partijų spektro remiama A. Costo mažumos vyriausybė sugebėjo finansinės krizės nualintoje šalyje pasiekti stabilumo. O tai reiškia, kad per šiuos rinkimus partija turėtų sulaukti nemažo palaikymo.

Dienraščio „Publico“ ir visuomeninio transliuotojo RTP užsakymu, Cesop-UCP centro surengtų apklausų duomenimis, už socialistų partiją sekmadienį turėtų balsuoti 37 proc. rinkėjų ir tai yra 5 proc. daugiau nei partijai pavyko pasiekti 2015 metų rinkimuose.

Konservatyvi socialdemokratų partija (PSD), vadovajama Ruio Rio, apklausose sulaukė 30 proc. rinkėjų palaikymo, marksistų BE partija – 10 proc., kairysis CDU aljansas – 6 proc., dešinės liberalų CDS-PP – 5 proc. Ir gyvūnų bei gamtos apsaugos partija PAN – 3 proc.

Portugalijoje balsuoti gali maždaug 10,8 milijonų gyventojų. Rinkimų apylinkės bus atidarytos iki 18 val. žemyninėje šalies dalyje, o Azorų salose iki 19 val. Pirmosios prognozės bus paskelbtos iš karto po to.