Svečiai atitrūko prieš pat ilgąją pertrauką: „Baskonia“ antrą ketvirtį užbaigė Matto Janningo, Shavono Shieldso ir Luca Vildozos tritaškiais (27:37).

Jei ne 221 cm milžino Youssoupho Fallo pramesti keturi baudos metimai, svečių pranašumas po pirmosios mačo pusės galėjo būti dar solidesnis. Šeimininkų situaciją paskutinę kėlinio sekundę švelnino Mariaus Grigonio tritaškis (30:37).

Per pirmą mačo pusę pavyko pristabdyti tiek Tornike Šengeliją, tiek Pierria Henry, tačiau galvos skausmą „Žalgirio“ gynybai kėlė Sh. Shieldsas, per du kėlinius pelnęs 15 taškų.

Po ilgosios pertraukos svečiai sparčiai rinko taškus, sužaidus 3 minutes „Baskonia“ pirmavo rekordine 12 taškų persvara (34:46).

Edgaro Ulanovo tritaškis su pražanga pažadino „Žalgirio“ sirgalius ir įžiebė ekipos draugus spurtui 12:4, po Zacho LeDay dvitaškio komandas teskyrė 4 taškai (46:50). Bet apmaudi kėlinio pabaiga leido vėl svečiams jaustis kiek patogiau (46:55).

Jei būtumėte prieš mačą kas nors man pasakę, kad „Baskonia“ pelnys tik 70 taškų, būčiau patenkintas.
Šarūnas Jasikevičius

Du iš eilės Artūro Milaknio tritaškiai, o vėliau ir Jocko Landale’o tolimas šūvis atkūrė maksimalią intrigą (55:59). Svečiai turėjo savo atsaką: sudėtingą metimą pataikė T. Šengelija, dvitaškį su pražanga pridėjo Luca Vildoza, o beveik įpusėjus lemiamam kėliniui po Sh. Shieldso taškų (55:66) Š. Jasikevičius skubiai sukvietė ekipą pasitarimui.

Tačiau Kauno ekipa nebepavijo svečių ir antrus metus iš eilės sezoną Eurolygoje pradėjo nesėkme „Baskonia“ ekipai.

„Tokios gana tipiškos, pirmos rungtynės, kur labai daug nesusikalbėjimo bei iš mūsų pusės daug prarastų galimybių.

Jei būtumėte prieš mačą kas nors man pasakę, kad „Baskonia“ pelnys tik 70 taškų, būčiau patenkintas. Sustabdėme jų greitą puolimą, patys susikūrėme daug laisvų metimų, bet taip jau yra.

Kartais krepšinis yra labai paprastas – tiesiog reikia pataikyti, kai būni laisvas.
Šarūnas Jasikevičius

Tai vienos iš tų rungtynių, kai šįkart varžovai pataikė tikrai sudėtingus metimus, o mes turėjome gerų galimybių, bet nepataikėme.

Be to, mus stipriai baudė klaidos (17). Daug kuo esu patenkintas, nesu nusivylęs. 17 atkovotų kamuolių po „varžovų lenta“ yra geras kovingumo pavyzdys.

Mus nubaudė nepadarytos baudos. O jei padarėme, tai varžovai keliavo prie baudų metimo linijos“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

– Užsiminėte apie aukštą varžovų priekinę liniją, kiek problemų pridarė Youssouphas Fallas (221 cm)?, – žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Y. Fallas yra faktorius, bet mes turime žaidėjų, kurie gali jį ištraukti toliau nuo krepšio. Čia nereikia labai sudėtingo krepšinio. Jei būtume pataikę keletą metimų iš toli, būtų viskas paprasčiau. Y. Fallas būtų sėdęs ant suolo bei pakeista gynybos sistema. Kartais krepšinis yra labai paprastas – tiesiog reikia pataikyti, kai būni laisvas.

– Anksčiau užsiminėte, kad reikės laukti naujokų, kol jie supras žaidimo sistemą, ar pasigedote tų žaidėjų didesnio indėlio, kurie jau žino sistemą?

– Tikrai taip. Mums ne kartą atakuojant išmušė kamuolį, išsimušėme iš savo pozicijų, o to neturi būti tokiame lygyje.

– Kasmet akcentuojamas tas naujokų senų įpročių bagažas, kokius tuos įpročius atsineša naujokai?

– Yra visko. Čia yra logiška. Kiekviena sistema, kiekvienas treneris turi savus pliusus ir savus minusus. Dabar žaidėjai rungtyniavo rinktinėje, vėlgi, ten kitokia sistema, turinti savų pliusų ir minusų.

Krepšininkai atvyksta su savo idėjomis. Čia viskas logiška. Gaila, kad turėjome tokį šansą. Momentais tikrai gerai atrodėme, bet kažkur nepersilaužėme. Kaskart sugrįžus į rungtynes galėjome atlikti tuos dalykus, kurie būtų leidę mums kontroliuoti žaidimą.

Prisiminus trečio kėlinio pirmas 3 minutes, kai praleidome 9 taškus, iš jų 7-ių buvo galima išvengti.

– Ką manote apie naują Eurolygos taisyklę – ilgesnes minutės pertraukėles?

– Tai labai gera naujovė. Papildomos pajamos klubams iš reklamos, o treneriams daugiau laiko pasiruošti, kažką daugiau pasakyti.

Tai vienas tų dalykų, kurių prašėme ne vienerius metus.

Antrame ture žalgiriečiai svečiuosis Italijoje – kitą penktadienį jų laukia Milano „Armani“ klubo, kuris 64:78 nusileido Miuncheno „Bayern“ testas.

Naujieji Eurolygos čempionai paaiškės Vokietijos mieste Kelne. 2020 metų gegužės 22-24 dienomis finalo ketverto turnyras vyks „Lanxess“ arenoje, kurioje telpa apie 18 tūkst. Žiūrovų.

Nugalėtojų titulą gina Maskvos CSKA, kuris finale Vitorijoje 91:83 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“.

"Žalgirio" spalio tvarkaraštis Eurolygoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)