„Labai apgailestauju, mes su komanda priėmėme sprendimą nedalyvauti pasaulio čempionate Dohoje. Priežastis – dubens trauma, kuri neleis man čia pademonstruoti aukštus šuolių rezultatus“, – teigė ji.

Prieš dvejus metus Londone vykusiose planetos pirmenybėse D. Klišina itin įtemptoje kovoje iškovojo sidabro medalį, šokusi toliau 7 m ribos. Po to Rusijos lūkesčiai buvo dideli – viena gražiausių pasaulyje lengvaatlečių tituluojama šuolininkė buvo laikoma viena iš favoričių iškovoti auksą Dohoje, tačiau jos karjera susiklostė keistai.

Visą 2018 metų sezoną ji praleido – susikoncentravo į mokslus JAV universitete. Taip pat pakeitė trenerį ir grįžo į šuoliaduobę tik šią vasarą. Sudalyvavusi keliose varžybose ji Rusijos čempionate iškovojo pergalę su 6,82 m rezultatu.

Nė vienose „Deimantinės lygos“ varžybose šiemet nesudalyvavusi D. Klišina daug laiko praleido treniruočių stovykloje Valensijoje.

Rusijos žiniasklaidos atstovai gūžčioja pečiais – pasitraukti iš čempionato tuomet, kai atvyksti į Dohą starto išvakarėse yra labai keista ir apmaudu.

Anot jų, lengvaatletės pasiryžimas ruoštis Tokijo olimpiadai džiugina, tačiau realybė tokia, kad dveji metai be stambių turnyrų visus jos šansus verčia tik teoriniais.

Atsirado svarstymai, kad šuoliai į tolį D. Klišinai jau nebeįdomūs – JAV gyvenanti rusė planuoja gauti išsilavinimą, imtis profesijos ir baigti karjerą sporte.

Po neutralia vėliava dėl Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacijos Dohoje varžosi 30 Rusijos atstovų. Kol kas jie iškovojo tris medalius – čempionėmis tapo šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė ir šuolininkė su kartimi Anželika Sidorova, vicečempionu 110 m barjeriniame bėgime – Sergejus Šubenkovas.

Dohoje moterų šuolių į tolį rungtyje rusai neliks visai be savo atstovų – kaip neutrali atletė startuos Jelena Sokolova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)