Daugiau nei dešimtmetį prezidentės komandoje dirbęs L. Zakarevičius prisimena, kad kadenciją baigusi prezidentė niekada netaikė sau dvigubų standartų.

„Pavyzdžiui, prezidentė niekada neviršydavo greičio, ji niekada nevažinėdavo su švyturėliais, nenorėdavo išsiskirti iš minios. (…) Ji sau, savo elgesiui, ypatingai viešojoje erdvėje, taikė lygiai tokius pačius standartus, kuriuos turėtų sau taikyti kiekvienas Lietuvos žmogus“, – prisiminė jos patarėjas.

L. Zakarevičius taip pat prisimena, kad prezidentė visada būdavo itin punktuali, o pavėlavusi per 10 metų ji yra tik vieną kartą.

„Prezidentė vėlavusi yra tik vieną kartą, ji niekad nevėluodavo. Vėlavo todėl, kad snigo ir buvo tokie kamščiai“, – laidoje „Bus visko“ kalbėjo buvęs D. Grybauskaitės bendražygis.

„Mes tik bandėme įsivaizduoti, kas vyko jos galvoje, nes ji niekada nevėluodavo“, – teigė jis.

„Tu negali patikėti net tuo“, – teigė patarėjas.

Dalia Grybauskaitė

Jo teigimu D. Grybauskaitė išsiskyrė iš kitų politikų ir begaliniu savo taupumu. Be to, kad skraidė kartu su visais Lietuvos žmonėmis, atsisakė kitų privilegijų, turėdama galimybę sutaupyti, visada ja pasinaudodavo.

„2009-ųjų pradžia, mes persikėlėme į prezidentūrą, o prezidentė ieško kilimo savo darbo kabinetui. Kanceliarijos žmogus važiuoja į vieną iš parduotuvių sužinoti, kiek kainuoja kilimas, grįžta ir įvardija pinigų sumą. Ir aš matau, kaip prezidentės veidas persimaino. „Šitas kilimas kainuoja tiek pinigų!? Negaliu tiek skirti kilimui iš Lietuvos biudžeto, tai yra išlaidavimas.“ Sako: „Duok man telefoną.“

„Mes visi stovim ir nesuprantam, kas vyksta. Ji paskambina parduotuvės savininkui ir sako: „Laba diena, čia Dalia skambina, ta, kuri neseniai tapo prezidente. Klausykit, jūs man kilimą labai brangiai parduodat, aš negaliu tiek mokėt. Bet labai gražus tas jūsų kilimas. Parduokit 80 proc. pigiau ir aš jums pasirašau nuotrauką“, – prisimena jis.

„Tai taip ir išėjo – tas kilimas atsirado po to prezidentūroje už praktiškai savikainą“, – šypsosi Liudas.