Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) įspėjo, kad jau nuo pirmadienio, spalio 7-osios, pareigūnai itin kreips dėmesį, kaip vairuotojai ir keleiviai naudoja privalomas saugos priemones.

Kitaip tariant, pareigūnai akylai stebės, ar vairuotojai ir keleiviai važiuoja segėdami saugos diržus. DELFI primena, kad prisisegti saugos diržus privaloma sėdintiems ne tik priekinėse sėdynėse, bet ir gale.

Nurodoma, kad neužsisegę saugos diržų vairuotojai ar keleiviai užsitraukia baudą nuo 30 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas įvertinamas didesne bauda – 30–90 eurų. Be to, jei taip prasižengia vairuotojas, jam gali būti atimta teisė vairuoti 1–2 mėnesiams.

Taip pat pareigūnai tikrins, ar tėvai, vežantys vaikus, naudoja specialias vaikiškas kėdutes ir tvarkingai jas prisega. Kaip nurodoma Kelių eismo taisyklėse (KET), jei vaiko ūgis nesiekia 135 cm, jam būtina speciali kėdutė.

Nebūtinai reikalinga visa kėdutė, turinti ir sėdimąją dalį, ir atlošą. Jei vaikas vyresnis ir aukštesnis, gali būti tik sėdimoji dalis – svarbiausia, kad prisegtas saugos diržas neitų per kaklą. Jei vaikai nevežami taip, kaip nurodo KET, gresia 29–87 eurų bauda.

Akyliau bus stebimi ir tie, kurie vaikus veža dviračiais. Keliaujant su atžalomis šitaip, būtina ne tik speciali kėdutė, bet ir šalmas. Šalmo reikia ir tais atvejais, kai nepilnametis važiuoja dviračiu ar elektriniu paspirtuku.

Atidesnio pareigūnų žvilgsnio sulauks ir tie vairuotojai, kurie važiuodami mėgsta užsiimti veikla, nesusijusia su vairavimu, taip pat plepa ar naudojasi telefonu, jį laikydami rankose. Už tokį KET pažeidimą vairuotojų laukia 30–90 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)