Remiantis pramonės darbdavių asociacijos „AGV Banken“ užsakytu „Kantar TNS“ tyrimu (kurį matė „Bloomberg“), darbuotojų, su kuriais darbo dienomis po darbo valandų galima lengvai susisiekti elektroniniu paštu ar telefonu, nuo 31 proc. (2013 m.) sumažėjo iki 24 proc. (2018 m.).

Per tą patį laikotarpį savaitgaliais pasiekiamų darbuotojų dalis sumažėjo nuo 22 iki 15 proc., o per atostogas – nuo 15 iki 12 proc.

Vokietija garsėja trumpomis darbo dienomis. Darbuotojai yra linkę dirbti labai efektyviai ir produktyviai, o už tai jiems atlyginama laisvu laiku.

„Keičiasi pats požiūris į darbuotojo pasiekiamumą. Visi žinome, kad dabar tai yra darbinio gyvenimo dalis. Daugiau dėmesio skiriama atsirinkimui, kada pasiekiamumas iš tiesų būtinas ir kaip jį suprojektuoti“, – teigė darbdavių asociacijos generalinis direktorius Carstenas Rogge-Strangas.

Ypač didelis darbo krūvis tenka bankininkams, kurių sritis – kapitalo rinka ir prekyba vertybiniais popieriais, pažymėjo Florianas Schopfas, „Baader Bank AG“ grupės strategijos vadovas. „Todėl dar svarbiau, kad darbuotojai turėtų pakankamai laiko pailsėti“, – pridūrė jis.

Tyrimas taip pat parodė, kad maždaug ketvirtadalis visų darbuotojų jaučiasi nepatogiai, kai su jais bandoma susisiekti ne darbo valandomis, skųsdamiesi, kad šitaip pažeidžiamas jų asmeninis gyvenimas.