Apie pokyčius liberalų tarpe E. Masiulis prabilo feisbuke teigdamas, kad esą visi pastaruoju metu jo domisi, kaip jis tai vertina.

„Įvairiose vietose sutikti žmonės nuolat klausinėja, kaip vertinu pokyčius Liberalų sąjūdyje. Viktorija yra puikus pasirinkimas. Ir linkiu Jai kuo didžiausios sėkmės“, – teigė E. Masiulis.

Pasveikinęs naujai išrinktą pirmininkę jis kreipėsi ir į liberalų senbuvius. „Bet jeigu kas nors iš senos partijos vadovybės galvoja, kad garsiojoje byloje bus galima visus šunis sukarti ant Masiulio, tai taip nebus. Priminsiu, kad kaltinimai yra pareikšti ir partijai kaip juridiniui asmeniui. Todėl pasislėpti už kitų nugaros ir tyliai pralaukti tikrai nepavyks“, – tvirtino E. Masiulis.

DELFI primena, kad naują pirmininkę liberalai išsirinko prieš kelias savaites.

Rinkimuose balsavo 931 partijos narys, tai yra 50,05 proc. balsavimo teisę turėjusių Liberalų sąjūdžio narių. 744 liberalai balsavo už V. Čmilytę-Nielse, 187 – už E. Rudelienę.

Politikė sakė pasiruošusi tapti lydere, nors ir nesitikėjo, kad tai nutiks taip greitai. „Pradedama politikės karjerą supratau, kad galimi įvairiausi posūkiai. Kad gali ateiti laikas, kai teks padaryti labai svarbius sprendimus. Tam buvau pasiruošusi. Ar esu galvojusi apie partijos lyderio poziciją? Apie lyderystę – taip. Juk kiekvienas politikas, tiek savivaldybių tarybose, tiek Seime, neišvengiamai privalo imtis lyderystės. Kitaip jis nepasieks žmonių ir neužtarnaus jų pasitikėjimo. Tačiau ilgai buvau įsitikinusi, kad norint užimti pirmąją poziciją partijoje reikalingas ilgesnis partinės ir politinės veiklos kelias“, – dėkodama už pasitikėjimą kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

E. Masiulio problemos su teisėsauga prasidėjo prieš trejus su puse metų. 2016-ųjų gegužę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo E. Masiulio kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. E. Masiulio namuose buvo rasta 250 tūkst. eurų.

Netrukus buvo panaikintas ir E. Masiulio Seimo nario mandatas.

Politinės korupcijos byloje įtarimai buvo pareikšti ir Liberalų sąjūdžiui.