„Siūlau Lietuvai mesti tokią izoliacinę politiką, kai mūsų užsienio reikalų ministras turi beveik paslapčia Niujorko koridoriuose susitikinėti su kaimynų užsienio reikalų ministru. Konservatorių kritika L. Linkevičiui yra veidmainiška ir nepagrįsta. Pirmiausia užsienio reikalų ministras vykdo, įgyvendina prezidento formuojamą naują užsienio politikos kryptį. Jis aiškiai pasakė, kad santykių su Baltarusija norėtų šiltesnių ir atviresnių. Tai yra bendravimas, jis nori dialogo. Dialogo norint spręsti visas kitas problemas tiek ūkio pobūdžio, ekonomines, žmogaus teisių, demokratijos, nes tie dalykai nuo diskusijų stalo niekur nedingsta“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

G. Paluckas siūlo Lietuvai atsisakyti izoliacinės užsienio politikos.
„Čia yra iliuzija, kad užtrenkus duris, nesikalbant įmanoma kažką sutarti, išsiaiškinti. Visos ES Rytų partnerystės programos, apskritai oficialioji ES politika Baltarusijos atžvilgiu yra gerokai minkštesnė nei mūsų“, – sakė G. Paluckas.

Trečiadienį užsienio reikalų ministras L. Linkevičius Seimo Užsienio reikalų komiteto uždarame neeiliniame posėdyje atsakinėjo į konservatoriams iškilusius klausimus po jo susitikimo su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladimiru Makėjumi.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Niujorke vykęs užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus susitikimas su Baltarusijos užsienio reikalų ministru V. Makėjumi sukėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kritiką. Konservatoriai tvirtina, esą yra informacijos apie ketinimus atsisakyti dabartinės Lietuvos pozicijos vetuoti ES ir Baltarusijos partnerystės susitarimą dėl jos vykdomos nesaugios Astravo AE statybos.

Ministras, komentuodamas konservatorių jam metamus kaltinimus, teigia, kad Lietuvos požiūris į šį nesaugiu laikomą objektą nesikeičia.