Šeichas Mohammedas Bin Rashidas Al Maktoumas, einantis šalies ministro pirmininko pareigas, sekmadienį tviteryje paskelbė, kad skirstant 160 naujų privačiojo sektoriaus pareigybių, pirmenybė bus teikiama emyratiečiams. Reikia nepamiršti, kad maždaug 80 proc. JAE, antrosios pagal dydį arabų pasaulio ekonomikos, gyventojų yra užsieniečiai.

Pinigų pristigusios vyriausybės visoje naftos turtingoje Persijos įlankoje bando sumažinti sau naštą: daugumai vietinių gyventojų valstybinis darbas yra absoliutus prioritetas. Tuo tarpu privačios įmonės pirmenybę teikia užsienio darbuotojams, kurie sutinka su mažesniu atlyginimu ir ilgesnėmis darbo valandomis nei jų vietiniai kolegos.

JAE savo piliečiams per ateinančius trejus metus ketina sukurti 20 000 darbo vietų keliuose privačiuose sektoriuose: aviacijos, telekomunikacijų, bankininkystės, draudimo ir nekilnojamojo turto. Kiekvienais metais 8000 absolventų galės įgyti patirties privačiose įmonėse: 40 proc. jų gaunamo 10 000 dirhamų (2700 dolerių) mėnesinio atlyginimo bus subsidijuojama valstybės, teigiama „Dubai Media Office“ pranešime.

Entuziazmas apmokyti 18 000 piliečių valstybei kainuos 300 milijonų dirhamų ir iš dalies bus finansuojamas iš neseniai įvesto pridėtinės vertės mokesčio. Šeichas Mohammedas pabrėžė, kad „vadovaujančios“ pareigos vyriausybės įstaigose bus skirtos tik emyratiečiams.

„Emyratizacijos palaikymas nėra nesuderinamas su mūsų nuolatinėmis pastangomis į visas sritis pritraukti kuo daugiau pasaulinių talentų, – teigia šeichas Mohammedas. – Talentas sukuria stiprią ir įvairiapusę ekonomiką, suteikiančią puikias galimybes piliečiams ir vietiniams gyventojams.“