Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič džiaugiasi, kad ir iš visuomenės kyla vis daugiau iniciatyvų sveikinti mokytojus, jiems dėkoti, kad labai gerai suprantama mokytojo darbo reikšmė.

„Dažnai tik po kurio laiko suprantame, ką mums davė mokytojai, kokios svarbios buvo jų pamokos, patarimai, šiltas asmeninis santykis. Mokytojai ne tik suteikia žinių, jie augina asmenybes, padeda rinktis tolimesnį gyvenimo kelią. Kartais savęs klausiame: kas aš būčiau, jei ne vienas ar kitas mokytojas mano gyvenime?“ – sako J. Urbanovič.

Dėkoti už pamokas šią vasarą skatino ir idėjos autorius

Šarūnas Dignaitis, apėjęs Lietuvą pėsčiomis ir skatinęs kelti diskusijas apie būtinus švietimo pokyčius – vyras įveikė net 1332 kilometrų. Jis tikisi, kad ir šis projektas paskatins visus prisiminti savo mokyklą, mokytojus, ir pagalvoti apie vertingas patirtis, kurias įgijome jų dėka.

„Vienas „ačiū“ gali įkvėpti mokytoją tolimesniems žygdarbiams, o Lietuva nuo išsakyto dėkingumo tikrai kiekvieną kartą tampa vis gražesnė. Projekto vizija – kultūrinis visuomenės pokytis požiūryje į švietimą, jog visų pirma mes esame dėkingi mūsų mylimiems mokytojams. O aiškiausias tikslas – padaryti mokytojo dieną ne ką mažesne švente nei rugsėjo pirmąją. Kad kiekvienais metais mes švęstume dėkodami savo mokytojams“, – tikisi Š. Dignaitis.

Artėjant Mokytojų dienai, kviečiame prisiminti savo mokytojus ir jiems padėkoti. Užregistruoti mokytojus ir pasidalinti vertingiausia jų pamoka galite ČIA nuo spalio 3 d. Iki lapkričio 7 d. Šiomis dienomis vyks balsavimas, kurio metu kiekvienas galės ištarti mokytojui „ačiū“ vienu mygtuko paspaudimu. Įdomiausiomis istorijomis pasidalinsime portale.

10 daugiausia padėkų surinkusius mokytojus apdovanosime iškilmingame renginyje.

Projektą „Ačiū už pamokas“ organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Naujų ugdymo metodų taikymą, mokytojų kvalifikacijos tobulinimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)