BNS žiniomis, tai buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis, iki 2014 metų rudens vadovavęs „Klaipėdos naftai“, ir laikinai įmonei dabar vadovaujantis naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

R. Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse, tačiau pastaruoju metu jis su žiniasklaida nebendrauja.

R. Masiuliui paliekant pareigas, rugpjūčio viduryje jis dar kartą apsižodžiavo su valdančiųjų „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu. Šis pareiškė, kad ministras buvo pakeistas, nes jo kuruotose srityse buvo daugiausiai problemų, tuo metu R. Masiulis tikino, kad R. Karbauskis jam atkeršijo už Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą.

D. Šilenskis, kuris yra Klaipėdos rajono mero, buvusio žemės ūkio ministro „valstiečio“ Broniaus Markausko svainis, nenorėjo komentuoti, ar dalyvauja konkurse.

„Mes esame su valdyba susitarę, kad nekomunikuojame, kol atranka nesibaigusi, nei apie dalyvius, nei apie jų skaičių“, – BNS sakė D. Šilenskis.

„Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius BNS sakė negalintis pasakyti nei kandidatų pavardžių, nei jų skaičiaus, tačiau patvirtino, kad šiuo metu vyksta paskutinis atrankos etapas, o naują vadovą planuojama išrinkti iki spalio pabaigos.

BNS žiniomis, paraiškas „Klaipėdos naftos“ generalinio direktoriaus konkursui buvo pateikęs ir bendrovės teisės ir administravimo direktorius Rytis Valūnas, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas, buvęs energetikos grupės „Epso-G“ vadovas Virgilijus Poderys.

Užsienyje esantis V. Poderys BNS patvirtino, kad buvo pateikęs paraišką konkursui, tačiau jo kandidatūra buvo atmesta.

„Dabar nedalyvauju (...), buvo tokių planų (...), teikiau dokumentus, bet man jau pasibaigė, nepraėjau ir tiek“, – BNS sakė V. Poderys.

„Klaipėdos nafta“ liepą pranešė, kad naujasis įmonės vadovas galėtų pradėti dirbti paskutinį šių metų ketvirtį.

Nuo 2017 metų balandžio įmonei vadovavęs Mindaugas Jusius nuo liepos 26 dienos dėl asmeninių priežasčių paliko įmonę.