Pirmadienį paauglys buvo sulaikytas dėl išpuolio prie vienos gimnazijų. Nukentėjusių paauglių tėvai sako, kad apie trylika, o kartais ir daugiau vaikų, nevaldomi siautėja jau ne vieną savaitę, tačiau į mokyklą nusitaikė nuo šių metų rugsėjo.

Teisme paaiškėjo, kad šiam nepilnamečiui jau yra iškelta baudžiamoji byla dėl plėšimų. Prokurorė R. Ušinskienė sako, kad prašoma suimti paauglį maksimaliam teisiškai galimam laikui – porai mėnesių, siekiant užkardyti galimas naujas nusikalstamas veikas.

„Už sumušimus jis dar atsakyti negali. Kol kas šioje byloje jis vienintelis įtariamasis. Paauglys anksčiau buvo žinomas teisėsaugai“,– sako R. Ušinskienė.

Mokyklą įbauginęs penkiolikmetis ir dar vienas jo bendraamžis jau turės keliauti į teismą už tai, kad puldinėjo ir plėšė pagyvenusius žmones.

Dabar sulaikytas penkiolikmetis, anot prokurorės, už tai, kad sumušė trylikametį, jis teisiškai dar negali atsakyti, tad inkriminuojami tik plėšimai bei pasikėsinimai apiplėšti.

Pagal amžių paaugliai teisiškai dar negali atsakyti ir už tai, kad dalyvavo niokojant klaipėdiečių automobilius.

Į teismą atvyko ir kelių nukentėjusių vaikų tėvai, jie sako, kad yra nusivylę Lietuvos įstatymais, mat paaugliai siautėja nevaldomi, policiją teko kviesti ne kartą ir ne du, o paauglių gauja toliau siautėja. Į teismą atvykę žmonės prašo teisėsaugos pagalbos, mat jie baiminasi ne tik dėl savo vaikų, bet ir dėl savo gyvybės: sulaukia grasinimų nužudyti, sudeginti namus. Tačiau sulaikytas, anot tėvų, tėra vienas.

Teismas paskelbė, kad įtariamasis suimamas dešimčiai dienų. Ikiteisminio tyrimo teisėja sako, kad vienas motyvų neskirti maksimalaus suėmimo termino yra tai, kad nepilnametis nėra teistas. Nors šio paauglio atžvilgiu pradėtas ne vienas ikiteisminis tyrimas, teismas dėl suėmimo nagrinėja tik du paskutinius epizodus, dėl kurių ir kreiptasi.