Oficialų TOP 100 sudaranti įmonė „GfK Entertainment“ praneša, kad jokios kitos dainininkės hip-hopo stiliaus albumas nėra buvęs Vokietijos albumų topo 1-oje vietoje. Tik merginų grupei „Tic Tac Toe“ yra tai pavykę padaryti 1990-aisiais.

Karštajame TOP 10 yra net 6 naujienos: Thees Uhlmann („Junkies und Scientologen“, 2 vieta), Liam Gallagher („Why Me? Why Not.“, 3 vieta), blink-182 („Nine“, 4 vieta), As I Lay Dying („Shaped By Fire“, 6 vieta) ir Jeanette Biedermann („DNA“, 8 vieta).


Su vyru iraniečiu išsiskyrusi Shirin David mama, kuri yra lietuvė, gyvendama Kaune buvo tokiame skurde, kad kartais neturėjo nė ko valgyti, neturėjo elektros, todėl nusprendė geresnio gyvenimo ieškoti Vokietijoje ir išvyko į Hamburgą.

Meilę muzikai reperei įskiepijo būtent jos mama. Shirin David laikraščiui „Bild“ sakė: „Mano mama vaikystėje neuždraudė nė vieno mūsų noro. Aš bet kokiu atveju norėjau groti smuiku po to, kai pamačiau gyvai grojant styginių instrumentų orkestrą. Taigi ji man parūpino smuiką“.

Bet ji myli ne tik smuiką. „Groti pianinu pradėjau trejų, tada atėjo eilė obojui, po to saksofonui ir galiausiai gitarai. Mano mama visada mus pratino prie meno ir kiekvieno gimtadienio proga nuo jos gaudavome Maria Callas arba Édith Piaf kompaktinius diskus vietoj lėlių ir žaislų“, – sakė „Instagram“ ir „YouTube“ žvaigždė.


Tuometinį laikotarpį Shirin prisimena su juoku: „Namų darbus darydavome automobilyje, nes mama kasdien mane ir sesę vežiodavo po baleto, pianino, smuiko ir aktorystės pamokas. Savo pirmąją operą aplankiau dvejų („Romeo ir Džuljeta“), dirigavo Menuhin. Ketverių metų pradėjau šokti John-Neumeier baleto mokykloje Hamburge“. 2018 m. Shirin David persikraustė į Berlyną.

2017 m. Shirin David sėdėjo žiuri populiariame RTL šou „Deutschland sucht den Superstar“ („Vokietija ieško Superžvaigždės“).


„Instagram“ ji turi daug gerbėjų – Shirin David seka 5 mln. sekėjų.

Jos singlas „Gib Ihm“ gavo auksinio disko statusą. Dvi savaites išbuvo 1-oje vietoje Vokietijos singlų TOP 100 praėjusį pavasarį.