Tėtis Mantas savo atvirame laiške kritikavo ministrą A. Verygą dėl sprendimo sudalyvauti „Mamų unijos“ rengtoje socialinėje akcijoje „Vienos kėdės istorija“. Laiško autoriaus teigimu, ministras turėtų problemas spręsti, o ne sėdėti ant kėdės, taip darydamasis sau reklamą.

DELFI paprašė SAM sureaguoti į šį laišką, tačiau gautame atsakyme buvo rašoma, kad laiško ministerija nekomentuos. Tačiau pats ministras į išsakytą poziciją sureagavo feisbuke.

„Kas kartą pamatęs tokius „pasipiktinimus“ pagalvoju, iš kur pas mus tiek pykčio?“, – savo įrašą pradėjo ministras.

Jis rašė, jog prisimena, kad akcijoje dalyvavo vyras, kuris atsivedė du savo vaikus ir jiems aiškino apie tokių labdaros organizacijų „neskaidrumą“.

„Ar tai pilietiškumo ir atjautos pamoka nuo mažų dienų? Ir nors organizatoriai skyrė laiko viską paaiškinti, matyt, net nenorėjo girdėti“, – prisimena ministras A. Veryga.

Aurelijus Veryga

Ministras teigė, kad reikšti nuomonę gali visi, tačiau ar tai padės kilniam fondo tikslui.

„Dažnai skundžiamės, kad trūksta bendruomeniškumo, atjautos, visuomenės įsitraukimo į savanorystę ir tuo pat metu išreiškiame pyktį bei nepasitikėjimą. Žinoma, visi turi teisę reikšti nuomonę, juk esame demokratinės valstybės piliečiai. Tik ar tai padės fondui surinkti pinigus kilniam tikslui?“ – feisbuke klausė ministras.

A. Veryga dėkojo visiems savanoriams, kuri prisideda prie geresnės visuomenės kūrimo.

„Mamų unijos“ įkūrėją pažįstu nuo tų laikų, kuomet ir pats buvau nevyriausybininkas. Esu įsitikinęs, kad labdara, aukojimas, visuomeninė veikla yra visuomenės brandos ženklas“, – savo poziciją išreiškė jis.

SAM vadovas A. Veryga priminė, kad yra ne tik ministras, bet ir šalies pilietis.

„Esu ne tik ministras. Esu ir šios šalies, kurią labai myliu, pilietis. Tad, kaip ir bet kuris kitas žmogus, turiu teisę dalyvauti labdaros akcijose, aukoti pinigus, jei manau, kad yra prasminga. Ir, žinoma, turi teisę būti žmogumi, nors tai gali ir nepatikti kažkam. Tad būkime pilietiški ir žmogiški!“ – savo įrašą feisbuke baigė A. Veryga.

Visą tėčio Manto laišką A. Verygai galite perskaityti čia.