„Norėčiau iš karto išskirti, kad nėra mano ar kito žmogaus užsienio politikos – yra konstitucinė pareiga Lietuvos prezidentui ginti šalį ir užtikrinti jos saugumą, nes prezidentas Lietuvoje taip pat yra ir ginkluotųjų pajėgų vadas.

Bet kurio prezidento, mano ar dabartinio, pareiga yra užtikrinti saugumą ir apginamumą įvairiomis įmanomomis priemonėmis. Tų šalių, kurios kelia mums ar mūsų kaimynėms, ar mūsų partneriams grėsmę, atžvilgiu turi būti vykdoma atitinkama politika. Labai tikiuosi, kad šios pareigos laikysis ir naujasis prezidentas“, – LRT radijui teigė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, kokią retoriką, griežtesnę ar švelnesnę, G. Nausėda pasirinks – jo asmeninis pasirinkimas. Kita vertus, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad griežtesnė, atviresnė retorika jai pasiteisino.

„Retorika yra pasirinkimo reikalas. Tai daugiau metodas, padedantis pasiekti tikslą. Aš visada laikiausi nuomonės, jog mažesnė šalis gali būti girdima, jeigu ji atviriau ir drąsiau kalbės ir nebijos įvardinti net ir didelių valstybių grėsmės. Manau, kad man šis metodas tikrai pasiteisino, nes gavome ir gynybos planus, ir NATO batalionus, buvome girdimi ir matomi, o naujajam prezidentui palinkėčiau sėkmės vykdant Konstitucijos pareigą tomis priemonėmis, kurias jis mato tinkamiausias“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)