Žiežirbos tarp dviejų komandos draugų įsiplieskė praėjusį šeštadienį išvykoje vykusios dvikovos su „Panevėžiu“ antrame kėlinyje.

72-ą minutę įniršusį Rudinilsoną turėjo prilaikyti net keli „Kauno Žalgirio“ futbolininkai: Bisau Gvinėjos rinktinės vidurio gynėjas bandė pulti prie M. Matuzo.

Rungtynių arbitras iš Latvijos Vitalijus Spasjosnikovas abu žalgiriečius pabandė atvėsinti geltonomis kortelėmis, bet perspėjimai ne itin gelbėjo.

Pasipiktinęs Rudinilsonas paprašė keitimo ir demonstratyviai nustojo žaisti. Kol afrikietis buvo pakeistas, varžovų pakrikimu pasinaudojęs „Panevėžys“ pelnė įvartį ir išsiveržė į priekį 3:2.

Nors svečiai spėjo išlyginti rezultatą (3:3) ir išgelbėti bent tašką, po rungtynių nesantaika tarp dviejų žaidėjų kibirkščiavo ir pakeliui į komandos rūbinę.

Anot „Aukštaitijos“ stadione buvusių liudininkų, konfliktą išprovokavo M. Matuzo replikos. Įsiaudrinęs Rudinilsonas tvirtino buvęs pavadintas „tingia beždžione“.

Incidentas – nuo 1:38:00

Pirmadienį klubas paskelbė ėmęsis sankcijų prieš abu žaidėjus: M. Matuzas priverstas palikti ekipą „dėl šiurkščių vidaus taisyklių pažeidimų“, Rudinilsonas suspenduotas dviem savaitėms „dėl nesportiško elgesio komandos draugų atžvilgiu“.

„Komandos futbolininkai peržengė ribas, todėl teko priimti atitinkamus griežtus sprendimus. Kilusio konflikto metu išryškėjęs atviras nesutarimų tarp žaidėjų demonstravimas ir nesutarimo priežastys visiškai prieštarauja „Žalgirio“ organizacijos vertybėms ir kultūrai. Todėl negalime toleruoti tokių veiksmų ir privalėjome imtis griežtų priemonių, kad panašių situacijų ateityje būtų išvengta ir Lietuvoje augančiai jaunajai futbolo kartai galėtume diegti tinkamą pasaulėžiūrą“, – teigė komandos direktorius Eimantas Pūras.

Be abiejų futbolininkų artimiausiame mače „Kauno Žalgiris“ spalio 5 dieną namuose susigrums su Vilniaus „Žalgirio“ komanda.

30-metis M. Matuzas „Kauno Žalgiriui“ atstovavo antrą sezoną, penkeriais metais jaunesnis Rudinilsonas į komandą atvyko prieš šio sezono startą.

2017 metais jis pusmetį žaidė Utenos „Utenio“ gretose ir už 50 tūkst. JAV dolerių buvo parduotas Churibgos „Olympique“ klubui iš Maroko, tačiau 2018-ųjų pavasarį liko be darbo.

Nepaisant to, šiemet Rudinilsonas antrą kartą atstovavo savo šaliai Afrikos pirmenybėse.

Žiūrovo nufilmuotas konflikto tęsinys pakeliui į komandos rūbinę:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)