Pirmadienį „FedExForum“ arenoje surengtoje Memfio „Grizzlies“ žiniasklaidos dienoje JV pataisė žurnalistus, kai šie paklausė, ar Tenesio valstijos klubas, praradęs savo lyderį Mike'ą Conley, gali per artimiausius du-tris sezonus vėl tapti atkrintamųjų lygio komanda.

„Per porą-trejetų metų? Nežinau. Mes galime padaryti tai ir šiemet. Galime būti sėkmingi. Viskas priklauso tik nuo mūsų, turime atiduoti viską tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų. Mūsų tikslas – būti geriems jau dabar ir laimėti tiek daug rungtynių, kiek tik galime“, – tvirtino Jonas.

J. Valančiūno buvo pasiteirauta ir apie tritaškius metimus, kuriuos centras atlieka vis dažniau. Lietuvis patikino, kad naujasis „Grizlių“ vyriausiasis treneris Tayloras Jenkinsas jam jų mesti tikrai neuždraus.

„Žinome, kur NBA juda. Vis daugiau ir daugiau aukštaūgių meta tritaškius. Nesiruošiu atsitraukti ir aš: ieškosiu progų jiems“, – teigė jis.

Praėjusį sezoną „Grizzlies“ gretose vidutiniškai net po 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio rinkęs JV aiškino, kad žūtbūt išlaikyti šios įspūdingos asmeninės statistikos jis nesistengs.

„Krepšinis – ne individualus, o komandinis sportas. Einame į aikštę laimėti rungtynių, todėl kiek pelnys taškų vienas ar kitas žaidėjas – ne taip svarbu. Svarbiausia gera chemija tarp žaidėjų, ji lemia gal net 50 procentų galutinio rezultato“, – pastebėjo JV.

Pirmąsias oficialias naujojo NBA reguliariojo sezono rungtynes „Grizzlies“ žais jau spalio 24 d. svečiuose su Majamio „Heat“ ekipa.

Primename, kad vasarą „Grizzlies“ oficialiai pratęsė sutartį su aukštaūgiu iš Lietuvos. Lietuvis pasirašė trejų metų 45 mln. JAV dolerių vertės sutartį, pagal kurią šiemet uždirbs 16 mln., kitąmet – 15 mln., o dar po metų – 14 mln. JAV dolerių.

J. Valančiūnas į Memfį atvyko praėjusio sezono pabaigoje po to, kai buvo išmainytas Toronto „Raptors“ klubo, kuriame praleido beveik septynerius metus – visą savo ligtolinę NBA karjerą nuo pat 2012-ųjų. Įdomu, kad kanadiečiai, JV iškeitę į ispaną Marcą Gasolį, netikėtai pirmą kartą istorijoje tapo NBA čempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)