Vieną labai gerą nuomonę išsakė Jeremy Clarksonas, kuris ją išvadino išlepinta mažvaike. Pykite jūs ar nepykite, bet taip yra. Aš tikrai nenubraukiu jos kovos su klimato kaita, bet jos pasirinktas kelias, o ypač metodai kartais atrodo dirbtiniai arba mažų mažiausiai keisti.

Viskas su ja būtų kaip ir gerai, jei ne jos pareiškimas, kad mes, suaugusieji, iš jos atėmėme vaikystę. Tikrai? Tu turi blogą vaikystę? Naudojiesi nemokamu mokslu, gyveni technologijų amžiuje ir keliauji neaišku už kieno pinigus. Bloga vaikystė? Jei jau norimą taip stipriai kovoti už klimato kaitą, tai gal reikėjo keliauti irkline valtimi arba buriniu laivu be jokių technologijų? Jei tu jau taip nori kovoti prieš klimato kaitą, tai gal nereikia rinktis kažkokios banalios frazės, kaip klimato kaita, o rinktis konkrečią įmonę ar įmonių grupę, kuri tą klimato kaitą skatina.

Ir aš, manau, mes turėtume kokį nors Gretos atminimo fondą ar panašiai. Turbūt lengva išeiti, parėkauti ir papasakoti, kokie visi blogi aplink bet žinoti, kad tavo žodžiai, kaip blogas kvapas pavėjui. Reikėtų pažvelgti, kaip panašios kovos su kitomis negerovėmis baigėsi toje pačioje Rusijoje ar kitur. Ir pamąstyti ar pirmiausiai nevertėtų baigti mokyklos, universiteto, susivokti ką ir kaip šneki, o ne skaitai, kas parašyta ir tada jau kovoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.