Įtariama, kad buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys tuomečio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio prašymu turėjo paveikti K. Daukšį dėl Pelno mokesčio įstatymų pakeitimo.

Parlamente 2015 metais svarstytas Pelno mokesčio įstatymo projektas, kuriuo Lietuva turėjo į savo teisę perkelti Europos Sąjungos direktyvą, sugriežtinančią dividendų apmokestinimą, nevisiškai atitiko direktyvą.

Įstatymo pataisomis, pasak naujienų portalo delfi.lt, buvo nepatenkinta „Vilniaus prekybos“ grupė, o „MG Baltic“ atstovas R. Kurlianskis dėl jų bandė daryti įtaką kai kuriems Seimo nariams, kad būtų pakeistos formuluotės.

K. Daukšys teisme liudijo, kad su R. Kurlianskiui buvo susitikęs vieną ar du kartus. Vieną kartą susitiko restorane prie Seimo, kitą kartą – pačiame Seime.

Jis nebeprisiminė Pelno mokesčio ir kitų įstatymų projektų keitimo aplinkybių. Į daugelį klausymų politikas atsakė: „Neatsimenu“.

„Aš dabar neatsimenu, esmę greičiausiai ruošiau pats“, – apie Pelno mokesčio įstatymą kalbėjo K. Daukšys.

Jis liudijo, kad negali nei patvirtinti, nei paneigti, kad kalbėjo su V. Gapšiu dėl Pelno mokesčių įstatymo pakeitimo.

„Paprastai frakcijos seniūnas atsiskaito savo frakcijai“, – kalbėjo jis.

Ankščiau K. Daukšys teisėsaugai davė parodymus, kad nežino, kodėl V. Gapšys 2015 metai atsisakė Darbo partijos frakcijos seniūno pareigų, kurias vėliau perėmė jis pats.

Tada jis R. Kurlianksį įvardijo, kaip ekonomikos specialistą.

2017 metais teisėsaugai duotuose parodymuose K. Daukšys taip pat į didžiąją dalį klausimų negalėjo atsakyti, nes neatsimena.

R. Kurlianskis byloje kaltinamas davęs kyšių keliems politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras V. Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.