Graikijos naujienų agentūra ANA remdamasi šaltiniais policijoje pranešė, kad per gaisrą perpildytoje Morijos stovykloje žuvo moteris ir vaikas.

Moters palaikai buvo nuvežti į Lesbo ligoninę, o vaiko palaikus pareigūnams perdavė migrantai.

Gaisras buvo užgesintas pilant vandenį iš lėktuvo, o vėliau policija turėjo panaudoti ašarines dujas prieš įpykusią minią, kuri tvirtino, kad pareigūnai pernelyg užtruko, kol sureagavo į incidentą, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Vienas stovykloje gyvenantis 15-metis afganų migrantas tvirtino, kad per gaisrą, kuris apėmė šešis ar septynis apgyvendintus konteinerius, žuvo trys žmonės: du vaikai ir moteris.

Policijos pareiškime sakoma, kad riaušės kilo po dviejų atskirų gaisrų, kurių vienas kilo prie Morijos stovyklos, o antras – po 20 minučių pačioje stovykloje.

Bandant suvaldyti padėtį armijos lėktuvais C-130 iš Atėnų buvo atskraidintas pastiprinimas, bet šaltiniai vietos policijoje sakė, kad 23 val. Grinvičo (pirmadienį 2 val. Lietuvos) laiku stovykloje jau buvo ramu.

Morijos stovykloje gyvena maždaug 13 tūkst. žmonių, nors ji yra pritaikyta tik 3 tūkstančiams.

Stovykla yra virtusi miesteliu, kur Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros palapinėse alyvmedžių giraitėse netoli Morijos kaimo gyvena maždaug 8 tūkst. žmonių. Likusieji yra apgyvendinti konteineriuose.