Velsas įspūdingai pradėjo rungtynes ir po sėkmingų blokų išsiveržė į priekį 10:0. Žeminimą pelnė Hadleigh Parkesas, koja tiksliai spardė Danas Biggaras. Australai greitai atsitiesė ir Adamas Ashley-Cooperis sugebėjo pralaužti Velso gynybą. Vis dėlto tuomet Garetho Davieso vedamas Velsas atsakė rezultatyviomis atakomis ir pirmąjį kėlinį laimėjo 15 taškų skirtumu (23:8).

Antrojo kėlinio pradžioje australas Dane‘as Haylettas-Petty prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote ir intriga sugrįžo. Po Matto Toomua baudos smūgio, australai priartėjo iki minimumo (25:26). Richas Patchellas vėliau sugrąžino Velsui keturių taškų pranašumą, bet paskutinėmis minutėmis valams teko atlaikyti galingą australų „šturmą“.

Gintis Velsui teko ir mažumoje, nes traumą patyrė Liamas Williamsas, tačiau australams taip ir nepavyko surengti pergalingos atakos. Velso rinktinė po šios pergalės gerokai sustiprino šansus užimti pirmąją vietą grupėje ir tikėtis sąlyginai silpnesnio varžovo ketvirtfinalyje.

D grupėje pirmąją pergalę iškovojo Gruzijos rinktinė. Ji 33:7 (12:7) įveikė Urugvajaus komandą.

Urugvajus, kuris netikėtai pirmajame ture įveikė Fidžį, šįkart neturėjo didesnių vilčių prieš penkis žeminimus atlikusius gruzinus, taip iškovojusiais ir papildomą tašką. Pirmajame kėlinyje Gruzijos ekipoje pasižymėjo Alexaderis Todua ir Otari Giorgadzė, o antrajame – Levanas Čilačava, Jaba Bregvadze ir Giorgi Kveseladze.

Verta pažymėti, kad Japonijoje įsivyravo labai didelis karštis ir drėgmė. Pirmą kartą čempionate teisėjas sustabdė rungtynes dėl vandens pertraukos.

Urugvajaus komandoje žeminimą pelnė Andresas Vilaseca. Rungtynes urugvajiečiai baigė mažumoje, nes paskutinėmis minutėmis iš aikštės buvo pašalintas Facundo Gattasas.

Dar trejos rungtynės buvo sužaistos šeštadienį. Didžiausią čempionato sensaciją užfiksavo šeimininkai japonai, kurie 19:12 (9:12) įveikė antrąją vietą pasaulio reitinge užimančią Airijos rinktinę. Kitose rungtynėse Argentina 28:12 (28:7) nugalėjo Tongą, o Pietų Afrika 57:3 (31:3) sutriuškino Namibiją.
Pirmadienį pasaulio čempionate vyks vienintelės rungtynės, kuriose susitiks Škotijos ir Samoa komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)